DVOC 08. / 09. lipnja

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 08. / 09. lipnja 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježene je 95 vatrogasnih intervencija na kojima su sudjelovale 103 vatrogasne organizacije sa ukupno 334 vatrogasaca i 118 vatrogasnih vozila.
 
Vukovarsko-srijemska županija
Tijekom dana 08. lipnja zabilježeno je pet tehničkih intervencija na području Grada Iloka kao posljedica nevremena koje je zahvatilo županiju 03. lipnja u popodnevnim satima. Većinom se radilo o saniranjima oštećenih krovišta objekata (crijepova, limova i dimnjaka). Na sanaciji je kumulativno sudjelovalo 10 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Ilok.
 
Krapinsko-zagorska županija
Tijekom dana 08. lipnja zabilježen je veći broj tehničkih intervencija na području županije (Hum na Sutli, Druškovec Humski, Pregrada, Prišlin) kao posljedica nevremena koje je zahvatilo županiju dana 07. lipnja. Većinom se radilo o ispumpavanju vode iz objekata, ispiranju blata sa kolnika i dvorišta te uklanjanju stabala i granja sa javnih površina i dvorišta. Ukupno je zabilježeno 25 novih tehničkih intervencija na kojima je bila angažirana JVP Krapina te DVD-a: Druškovec, Prišlin-Hum, Straža, Klenovec Pregrada i Vinagora sa kumulativno ukupno 99 vatrogasaca i 39 vatrogasnih vozila.

VOS