DVOC 04. / 05. kolovoz 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan 04. / 05. kolovoz 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Primorsko-goranska županija
Dana 04. kolovoza na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovanih posljedicama nevremena praćenog obilnom kišom. Bilježimo 82 tehničke intervencije na kojima je ukupno kumulativno sudjelovalo 319 vatrogasaca sa 97 vatrogasnih vozila iz JVP Opatije, Grada Rijeke, Grada Krka, Crikvenice te DVD Opatija i Cres. Većina tehničkih intervencija odnosila se na ispumpavanje vode iz objekata te uklanjanje stabala i granja s kolnika.

Istarska županija
Dana 04. kolovoza na području Istarske županije zabilježen je veći broj tehničkih intervencija uzrokovanih posljedicama nevremena praćenog obilnom kišom i jakim vjetrom. Zabilježeno je 13 tehničkih intervencija na kojima je ukupno kumulativno sudjelovalo 46 vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila iz JVP Umag, Pazin, Pula, Labin, Rovinj, Poreč i DVD Bale i Novigrad. Većina tehničkih intervencija odnosila se na ispumpavanje vode iz objekata i uklanjanje grana i stabala s kolnika. 

Zadarska županija
Dana 04. kolovoza na području Zadarske županije zabilježen je veći broj tehničkih intervencija uzrokovanih posljedicama nevremena praćenog obilnom kišom i jakim vjetrom. Bilježimo 27 tehničkih intervencija na kojima je ukupno kumulativno sudjelovalo 72 vatrogasca sa 29 vatrogasnih vozila iz JVP Zadar, Pag i Benkovca te DVD-a Preko i Sali te SIVP Dugi Otok. Većina tehničkih intervencija odnosila se na ispumpavanje vode iz objekata i uklanjanje grana i stabala s kolnika.

Zagrebačka županija
Dana 04. kolovoza na području Zagrebačke županije zabilježen je veći broj tehničkih intervencija uzrokovanih posljedicama nevremena praćenog obilnom kišom i jakim vjetrom. Bilježimo 25 tehničkih intervencija na kojima je ukupno kumulativno sudjelovalo 158 vatrogasca sa 53 vozila iz JVP Zaprešića i Samobora te i DVD sa područja županije. Većina tehničkih intervencija odnosila se na ispumpavanje vode iz objekata, punjenja vreća s pijeskom i gradnje nasipa te uklanjanje grana i stabala s kolnika.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS