Betlehemsko svjetlo u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici

  • Slika /slike/Vijesti/Betlehemsko svjetlo.JPG
  • Slika

  • Slika

Betlehemsko svjetlo su u Hrvatsku vatrogasnu zajednicu donijeli predstavnici Saveza izviđača Hrvatske 23. prosinca te ga predali glavnom vatrogasnom zapovjedniku Slavku Tucakoviću.

Savez izviđača Hrvatske je 29. godinu za redom organizirao donošenje Betlehemskog svjetla u Hrvatsku. Betlehemsko svjetlo svugdje u svijetu je simbol mira. Tradiciju Betlehemskog svjetla su pokrenuli austrijski izviđači, koji prvu nedjelju Došašća odlaze u Betlehem i pale svjetlo mira u Spilji Isusova rođenja te ga donose u Beč. U Beču svjetlo preuzimaju izviđači iz cijelog svijeta te ga prenose u svoje države, gradove, ustanove, vjerske institucije, domove i tako se svjetlo širi svijetom. Paljenje i podjela Betlehemskog svjetla mira podsjeća da ljudi dobre volje žele jedni drugima mir i dobro te da je zadatak svih nas da širimo mir među ljudima.
I ove su godine, zbog epidemioloških uvjeta, Betlehemsko svjetlo hrvatski izviđači preuzeli od slovenskih kolega na graničnom prijelazu Bregana te ga prenose diljem Hrvatske.

- Neka Betlehemsko svjetlo bude izraz sjaja svega onoga dobroga što činite vi izviđači i mi vatrogasci jer vatrogasci su sigurno jedno veliko svjetlo u našoj Republici Hrvatskoj - rekao je Slavko Tucaković te poželio svima sretan Božić i uspješnu novu godinu.
 
 

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica