Antun Dolinščak (1957.-2020.)

Slika /slike/DVD ŠTRIGOVA-Antun Dolinščak.jpg

Preminuo Antun Dolinščak, vatrogasac DVD-a Štrigova koji je 41 godinu bio u službi čovjeka i humanosti.

Aleksandar Karlovčec, predsjednik DVD Štrigova, na emotivni se je način na FB profilu u ime štrigovskih vatrogasaca oprostio od 63-godišnjeg Antuna Dolinščaka koji je preminuo 25. studenog nakon  teške bolesti.

„Ostali smo nažalost bez jednog člana. Jednog velikog vatrogasca, prijatelja, humanitarca, čovjeka koji je svojim trudom i radom pomagao poznatim i nepoznatim. Jednog čovjeka koji se znao  šaliti, zabavljati nas  nasmijati. Neka te čuva dragi Bog  i njegovi anđeli. Pokoj ti vječni Iskrena sućut obitelji“, napisao je predsjednik.

Karlovčec nam je rekao kako je Antun bio  vatrogasac operativac 41 godinu. Za svoje humano djelovanje dobio je brončanu i srebrnu medalju te medalju vatrogasnog veterana. Do prije 2 godine je bio aktivan član, zdravstveni su ga problemi udaljili od te aktivnosti. Na kraju karcinom ga je svladao u roku od tri mjeseca. Antun je bio Aleksandrov ujak i on je u mnogome utjecao da je Karlovčec jedan od prvih imena međimurskog vatrogastva.Pisane vijesti | In memoriam