Nevrijeme u Hrvatskoj 15. listopada

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/nevrijeme_karlovac_2_-_Copy.JPG

U noći i ranim jutarnjim satima 15. listopada jako nevrijeme, praćeno obilnom kišom, tučom i vjetrom pogodilo je Zagreb i Karlovac te područje Istre.

U noći i ranim jutarnjim satima 15. listopada jako nevrijeme, praćeno obilnom kišom, tučom i vjetrom pogodilo je Zagreb i Karlovac te područje Istre.
Nevrijeme u Zagrebu je izazvalo zastoj u tramvajskom i cestovnom prometu. Također je došlo do prekida u opskrbi električnom energijom u nekim djelovima grada. Ekipe JVP-a Zagreb i 15 dobrovoljnih vatrogasnih društava su sudjelovale na 50  ispumpavanja objekata i uklanjanja stabala sa prometnica u naseljima Botinec, Trnje, Sesvete te u Sesvetskom Kraljevcu.
Jaka tuča je nešto prije 7 sati pogodila i karlovačko područje. Vatrogasne snage sa karlovačkog područja su zabilježile 16 intervencija  na ispumpavanju poplavljenih objekata, uklanjanju stabala sa prometnica i sanaciji objekata na kojima je jak vjetar oštetio krovove. U rubnim gradskim naseljima došlo je do nestanka struje zbog stabala koja su pala na električne vodove.
U noći s utorka na srijedu grmljavinsko nevrijeme je pogodilo sjeverozapadni dio Istre, točnije umaško i bujsko područje. Meteorološka postaja u Nazorovoj ulici Umagu je zabilježila ekstremnih 157 mm kiše /m2 u posljednja 24 sata, a umaški su vatrogasci intervenirali na 15 ispumpavanja podruma i prizemnih objekata. U Istri je zabilježena ukupno 31 intervencija,
Jaka kiša pala je jutros i na području Rijeke i Gorskog kotara. Poplavljen je velik broj objekata u Gorskom kotaru, dječji vrtić Orepčići u Kraljevici, Pomorska škola u Bakru te nekoliko kuća u Bakarcu. Vatrogasci su na cijelom pogođenom području intervenirali 97 puta na uklanjanju posljedica nevremena. Na području Sisačko -moslavačke županiej zabilježeno je 10 intervencija.

Foto: K. Begović



Intervencije