Komisija za mladež CTIF-a

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/ASJFON_1020_-_Copy.jpg

Dvadeseti međunarodni susret mladih održat će se u mjestu Opole  u Poljskoj, a početak Olimpijade je predviđen za 19. srpnja 2015.

Sastanak 92. Komisije za mladež CTIF održan je u Helsinkiju, Finska, 11. listopada 2014. godine na kojoj je  Hrvatsku vatrogasnu zajednicu  predstavljao predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži HVZ-a Milivoj Taslak.
Nakon uvodne riječi predsjednika Jörna-Hendrika Kuinkea prezentiran je dnevni red koji su članovi komisije jednoglasnom odlukom i usvojili. Prijedlog predstavnika iz Češke da se omogući nastup na olimpijadi djeci mlađoj od 2003., tj. starosne dobi od 10 godina, izazvalo je dugu raspravu svih sudionika. Predsjednik Kuinke je naglasio da svaki savez može regulirati dob mladeži, ali je nužno donijeti odluku o olimpijadi u Poljskoj. Na kraju je dat prijedlog je da se svaki član mladeži koji ima 10 godina smatra kao da ima 12 godina, sukladno važećem Pravilniku za natjecanje. Nakon ponovljenog glasovanja svi predstavnici su prihvatili završni prijedlog osim predstavnika iz UK. Ova odluka bi vrijedila samo za predstojeću olimpijadu  u Poljskoj 2015. godine.
U planu aktivnosti za 2014. godinu, g. Mascha je prezentirao plan i program osposobljavanja za vatrogasne sudce, koji će se održati krajem mjeseca u Linzu. Istaknuto je  kako je potrebno da ocjenjivači-sudci koji će biti uključeni u 20. međunarodno vatrogasno natjecanje mladih budu prisutni na ovom ispitu. Na taj seminar trebaju biti poslani samo oni kandidati koji su u aktivni i sudjeluju u radu s mladima u svojim nacionalnim savezima i svojim vatrogasnim postrojbama. Slovenija je zatražila da se poveća broj sudaca koji sudjeluju što je odbijeno jer bi povećanje broja sudionika povećalo troškove, što je na kraju odlučujući faktor.

Zaključeno je kako će se 20. međunarodni susret mladih održati u Opole 2015. u Poljskoj. Početak Olimpijade je predviđen za 19. srpnja 2015. (nedjelja), a trajao bi do 26. srpnja 2015. (subota) kada će biti proglašenje pobjednika 20. vatrogasne olimpijade.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica