Jaka bura na području Splitsko-dalmatinske županije

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/600.jpg

Vatrogasci VZSDŽ su zabilježili veći broj intervencija kod uklanjanja stabala, gašenja dimnjaka te nekoliko manjih požara otvorenog prostora

Olujna bura koja puše na području Dalmacije i Primorja izazvala je brojne poteškoće u prometu, a jedna starija ženska osoba je u Makarskoj teško ozlijeđena kada ju je jak nalet bure srušio. Vatrogasci su intervenirali pri uklanjanju posljedica nevremena. Vatrogasci JVP Split, DVD Makarske i Podstrane su 8. veljače zabilježili uklanjanja stabala s prometnica.
Vatrogasci JVP Split su jučer imali 12 intervencija, od čega 8 vezanih za jaku buru koja je na udare puhala brzinom od 150 km/h. Uz uklanjanje stabala i ploča s krova, osiguravali su i područje oko zgrade na križanju Vukovarske i Dubrovačke ulice, gdje je bura otrgnula dio fasade. Komunalne službe su uklonile dijelove srušene fasade, a nisu zabilježena oštećenja vozila ili ozlijede građana.
Vatrogasci DVD-a Selca su jučer intervenirali pri spašavanju motornog broda Marko Polo privezanog u Povljima. U brod je ulazila voda te je pokušano ispumpavanje. Unatoč naporima vatrogasaca, brod je potonuo.
Makarski vatrogasci su jučer intertvenirali kod požara palme na Šetalištu dr. Franje Tuđmana i na požaru dimnjaka u Zagrebačkoj ulici u Makarskoj.
Za danas je najavljene postupno smirivanje vjetra na području Jadrana.
- U zadnjih nekoliko dana na području cijele županije je zabilježeno preko 50 intervencija, najviše uklanjanja stabala s prometnica te nekoliko manjih požara otvorenog prostora i dimnjaka – rekao nam je zapovjednik VZSDŽ Dražen Glavina.



Intervencije