Intervencije zbog bure u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/poz151.jpg

 Vatrogasci VZ Splitsko-dalmatinske županije su i 6. ožujka zabilježili veliki broj intervencija zbog orkanske bure. Najviše intervencija se odnosilo na uklanjanje stabala i grana sa prometnica, sanaciju oštećenih krovova kuća i reklama. Uz tehničke intervencije izbio je i požar otvorenog prostora iznad Kaštel Sućurca.

 Vatrogasci JVP Split su jučer zabilježili 39 intervencija, od čega 36 vezanih uz nevrijeme, jedan manji požar otvorenog prostoga i 2 ostale intervencije. DVD Makarska je zabilježilo 25 intervencija uklanjanja stabala i ostalih prepreka. Intervencije su jučer ubilježila i ostala društva iz OP Makarska te OP Solin.
Od početka vremenskih neprilika do jutra 07. ožujka vatrogasci DVD Žrnovnica su imali 45 intervencija. – Oko 80 % intervencija se odnosilo na uklanjanje stabala i grana sa ceste ili objekata. Ostale intervencije su vezane uz sanaciju krovova i uklanjanje limova- rekao nam je zapovjednik DVD Žrnovnica Milan Barbarić.
- Prema do sada prikupljenim podacima , od 5. Ožujka do 7. Ožujka ujutro na OP Kaštela zabilježena je 101 intervencija, na kojima su sudjelovala 362 vatrogasca sa 115 vozila, a utrošeno je 197 radnih sati. Pošto se još vrijeme nije u potpunosti smirilo, ovaj broj intervencija nije konačan – rekao nam je zapovjednik OP Kaštela Milivoj Taslak.
Uz saniranje prometnica i objekata, kaštelanski vatrogasci su jučer zabilježili i požar otvorenog prostora. Iza 17:00 h dežurna vatrogaskinja u DVD Mladost Kaštel Sućurac primijetila je dim na predjelu Gaja iznad Kaštel Sućurca. Odmah su na teren upućeni Vatrogasci iz DVD Mladost Kaštel Sućurac, Gomilica i Kaštela. Zbog jakog vjetra koji je pogodovao širenju požara, zatražene su dodatne snage iz DVD Trogir, Slatine, Solin i Vranjic. Požar je lokaliziran u 18:30 h, a ugašen u 21.00 h. Opožaren je 1,5 ha niskog raslinja i borove šume. Na intervenciji je sudjelovalo 60 vatrogasaca sa 20 vozila. Do 22 sata su na požarištu ostala 3 vozila, a nakon njihova povlačenja, izvršeno je nekoliko patrola.



Intervencije