Poplave u sjevernom dijelu Hrvatske

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/ka.jpg

Obilna kiša, praćena jakom vjetrom, od jučer pada na većem dijelu Hrvatske. Zbog povišenog vodostaja rijeka veći dio sjeverne Hrvatske ima problema s poplavama, a vatrogasci rade na ispumpavanju objekata te pravljenju zečjih nasipa. Zbog smanjenja padalina očekuje se smirivanje stanja.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
Situacija je najteža na području Samobora. U protekloj noći, sa 22. na 23. svibnja, angažirano je stotinjak vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Grada Samobora i Vatrogasne zajednice grada Samobora. Tijekom noći  ispumpavali su se objekti, a u tijeku su aktivnosti saniranja posljedica. Prema izvješću Stožera zaštite i spašavanja grada Samobora najkritičnije je na području Grdanjaca, ali opasnosti za stanovništvo nema. Vatrogasne snage su i dalje na terenu.
VARAŽDINSKA ŽUPANIJA
Situacija je najteža u Općini Martijanec gdje je oko 100 vatrogasaca tijekom cijele noći radilo na obrani od poplava, a voda je došla i do vatrogasnog doma.
KARLOVAČKA ŽUPANIJA
Od jučer poslijepodne Kupa je porasla za 4 metra. Korana i Dobra narasle su za 2, a Mrežnica za metar i pol. Na snazi su pripremne mjere obrane od poplava za rijeku Kupu.
GRAD ZAGREB
Vatrogasci su intervenirali na uklanjanju srušenih stabala na prometnice te na ispumpavanju pojedinih objekata.
SISAČKO-MOSLAVAČKA
Zbog obilnih kiša nabujale su pojedine rječice, a došla je i do prelijevanja vode preko prometnica (Sunja, Staro Pračno). Vatrogasci su tijekom cijele noći ispumpavali objekte na području Petrinje, Siska, Gline, Kutine, Popovače, Novske i Hrv. Kostajnice.



Intervencije