Poziv na 4. fire comba ''Vatrena Linija''

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/hvzgrbM_30.png

Natjecanje vatrogasnih grupa održati će se dana 30.05.2015. godine (subota) u prodajnom centru "City Center one" sa početkom u 16:00 sati. RASPORED NATJECANJA

Poziv

na 4. fire comba ''Vatrena Linija'' – natjecanje vatrogasnih grupa

 

Natjecanje vatrogasnih grupa održati će se dana 30.05.2015. godine (subota)  u prodajnom centru  "City Center one" sa početkom u 16:00 sati.

Program 4. FIRE COMBAT ŽRNOVNICA ''VATRENA LINIJA'' – Natjecanja vatrogasnih grupa:

  1. 15:00-15:30 Prijava i prozivka ekipa
  2. 15:30 Otvaranje
  3. 16:00 Početak natjecanja
  4. 21:00 Dodjela nagrada i priznanja

 

Natjecanje vatrogasnih grupa je natjecanje u savladavanju prepreka uz uporabu osnovnih operativno-taktičkih radnji i postupaka sukladno Pravilniku o natjecanju vatrogasnih grupa HVZ. Grupu sačinjavaju dva člana. Na natjecanju mogu nastupiti svi vatrogasci, dobrovoljni i profesionalni.

Naime vježbu na Fire combat natjecanju izvodi ekipa od dva vatrogasca koji su opremljeni kompletnom osobnom zaštitnom opremom, dišnim aparatima te spasilačkim pojasevima. Tako opremljeni moraju svladati pet zahtjevnih segmenata vježbe u fizičkom i taktičkom smislu, odnosno:
spajanje i razvlačenje cijevne pruge, svladavanje prepreka - stijena visine 1,8 m te tunel dužine 5m, penjanje i spuštanje s tornja visine 6m, prenošenje nastradale osobe (simulacija – lutka težine 70 kg), razvlačenje cijevne pruge pod tlakom vode dužine 30 m, težine 150 kg  i gašenje „Požara“.

Pobjednik je naravno ona ekipa koja sve prepreke svlada u najkraćem vremenskom roku, a orijentacije radi sve bolje ekipe svladavaju vježbu za manje od dvije minute.

Vježba kao i samo natjecanje za vatrogasace je važna kako bi odmjerili svoju vještinu, brzinu i spretnost, a svi ostali se tako mogu na jednom mjestu upoznati sa zahtjevima stavljenim pred „Modernog vatrogasca“. 
Natjecatelji su raspordjeljeni u četiri dobne klase, te klasa za žene, a bodovi s natjecanja uvrštavaju se u bodovnu listu Kupa Hrvatske vatrogasne Zajednice za 2015. godinu.

Poziv na 4. fire comba ''Vatrena Linija''
Raspored natjecanja



Natjecanja