Požar kod Škrljeva

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/pozarskrljevo.jpg

U požaru koji je izbio nakon prolaska vlaka u blizini Rijeke u subotu  opožareno je oko 130 ha trave i niskog raslinja. Požar je ugašen u nedjelju 31. srpnja u 8:00 sati. Zabilježeno je nekoliko požara i u ostalim priobalnim županijama

1. kolovoza

Splitsko-dalmatinska županija

 

DVD Sućuraj zaprimilo je 31. srpnja u 15:55 sati dojavu o požaru raslinja na području deponija kod Sućuraja na otoku Hvaru. Opožareno je 0,03 ha trave i smeća na deponiju. U gašenju požara sudjelovao je 20 vatrogasaca sa sedam vozila iz SIVP Hvar i Sućuraj, DVD-a Sućuraj, Stari Grad i Jelsa. Požar je lokaliziran u 17:00 sati, a ugašen u 18:45 sati.

 

Šibensko-kninska županija

 

Dana 31. srpnja oko 9:30 izbio je požar na otvorenom prostoru na području Radonića kod Drniša. Opožareno je oko 10 ha trave i niskog raslinja. Požar su gasili 31 vatrogasac sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Drniš, DVD-a Drniš, Unešić, Brodarica Krapanj, Perković i Grebaštica, te 3 zrakoplova Air Tractora.

Požari je lokaliziran u 20:00 sati, a tijekom na požarištu je ostala JVP Drniš sa 4 vatrogasca i 2 vozila.

 

Primorsko-goranska županija

 

Požar na otvorenom prostoru na području Meja - Škrljeva kod Bakra, koji je izbio 30. srpnja, ugašen je 31. srpnja u 08:00 sati. Požarom je zahvaćeno oko 130 ha trave i  niskog raslinja. Požarište se i dalje povremeno obilazi od strane lokalnih DVD-a.

 

31. srpnja

Splitsko-dalmatinska županija

Kod Divojevića na području Lečevice izbio je požar otvorenog prostora 30. srpnja oko 12:30 h . Opožareno je 5 ha trave i niskog raslinja. Na intervenciji je sudjelovalo 31 vatrogasac sa 8 vozila iz JVP Split sa sezoncima, DVD Gomilica, Mladost, Zagora i Kaštela te 2 Canadaira. Požar je ugašen u 18:00 sati.

 

Zadarska županija

Oko 09:00 sati izbio je požar raslinja na otvorenom prostoru u mjestu Savar na Dugom Otoku. Požarom je zahvaćeno oko 2 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovao je ukupno 5 vatrogasaca sa 2 vozila iz SIVP Dugi Otok. Požar je ugašen u 13:00 sati.

 

Šibensko-kninska županija

Dana  30.srpnja oko 15:00 sati izbili su požari na tri mjesta na području Brodarice kod Mučića. Opožareno je oko 5,5 ha trave, niskog raslinja i borove šume. U gašenju požara sudjelovao je ukupno 69 vatrogasaca sa 28 vozila iz DVIP-a Šibenik, JVP Šibenik i Vodice, DVD-a Brodarica Krapanj, Zaton, Zablaće, Tisno, Pirovac i Primošten te 4 Canadaira i 2 Air Tractora. Požari su ugašeni u 20:30 sati.

 

Primorsko-goranska županija

VOC Rijeka zaprimio je 30. srpnja u 16:45 sati dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru uz prugu Meja - Škrljeva kod Bakra. Opožareno je 130 ha trave i  niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovao je ukupno 116 vatrogasaca sa 27 vozila iz JVP Rijeka i DVD-a Hreljin, Zlobin, Čavle, Jelenje, Sušak, Bakar, Kostrena, Kraljevica, Škrljevo, Kastav, Drenova, Halubjan, Klana, Fužine i Vrata te 4 Canadaira. Požar je lokaliziran u 20:30 sati, a tijekom noći organizirano je dežurstvo i sanacija.

FOTO: novilist.hr

 

 



Intervencije