Požar na području Dubrovačkog primorja

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/dubrovacki.vjesnik_266317.jpg

Požar na području Dubrovačkog primorja za koji je JVP Dubrovačko primorje zaprimio dojavu 2. srpnja i dalje je aktivan.

6. srpnja

Tijekom protekle noći na požarištu je dežuralo 30 vatrogasaca iz JVP Dubrovačko primorje, Slano, Dubrovački vatrogasci, DVD-a Majkovi, Primorje, Kuna i Pelješac.
Sanacija požarišta je u tijeku.

5. srpnja

Tijekom 3. srpnja požar je zaustavljen na istočnom dijelu i sjevernom dijelu prema mjestu Tranava, a na zapadnom dijelu je i nadalje u tijeku gašenje. U gašenju sudjeluje oko 80-ak vatrogasaca sa 32 vozila iz JVP Konavle, Dubrovačko primorje, Dubrovački vatrogasci, Mljet i Metković, DIP Dubrovnik, dobrovoljna vatrogasna društva Majkovo, Primorje, Žuljana, Kuna, Ston, Putnikovići, Slano, Čilipi i Metković.

- Opožareno je oko 1350 hekatara površine. Uspješno su obranjene kuće i pomoćni gospodarski objekti u Čepikućama te spašena stoka, pčelinjaci i maslinici, izjavio je predsjednik VZŽ Dubrovačko-neretvanske Ivo Franušić.

U gašenju već treći dan sudjeluju i dva Canadaira CL-415 Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ iz Zemunika.

Foto: Nikša Ivančević/JVP Dubrovački vatrogasci

Video: https://www.youtube.com/watch?v=Zx1iQ6345Ao&feature=youtu.be



Intervencije