Požar u skladišnim prostorima tvrtke Elgrad u Rijeci

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/CK162SJ01_reference_1.jpg

U skladišnim prostorima tvrke Elgrad u Rijeci u petak 16. veljače nešto iza 21 sat izbio je veliki požar. Na gašenju su sudjelovale JVP Rijeka i Opatija te DVD Halubjan, Jelenje i Čavle. Vatrogasci trenutno čuvaju i račišćavaju požarište.

ŽVOC Rijeka zaprimio je 16. veljače u 21:18 (preko ŽC112 Rijeka) sati dojavu o požaru skladišnih objekata u poduzeću Elgrad na Škurinju, Škurinjska cesta 1. Požarom je zahvaćeno 5 od 7 objekata u nizu (pretežno skladišta) skladišno, izložbenog i prodajnog centra Elgrad te drugih tvrtki približne površine 1000 m2 (objekti približne površine 10×20 metara).

U gašenju požara sudjelovalo je 39 vatrogasca sa 14 vozila iz JVP-a Rijeka i Opatija te DVD-a Halubjan, Jelenje i Čavle.

Požar je lokaliziran u 0:31 sati.Trenutno je na saniranju požarištu 15 vatrogasaca iz JVP Rijeka te DVD-a Drenova i Sušak,  a ostale snage su vraćene u svoje postrojbe.

- Po dolasku na požarište zatekli smo požar u razbuktaloj fazi. Požarom je zahvaćena velika količina uskladištenog drva. Od topline se iskrivila nosiva konstrukcija objekata. Uspjeli smo spriječiti širenje požara na prvi i zadnji objekat u nizu. Snage trenutno rade na raščišćavanju požarišta- rekao nam je zapovjednik smjene JVP Grada Rijeke Boris Kauzlarić.

Požarište je obišao i zapovjednik VZŽ Primorsko-goranske Mladen Šćulac te je pohvalio rad vatrogasaca.

Foto izvor: www.novilist.hr



Intervencije