Požar na vodičkom području ugašen

Slika /arhiva/multimedia/Foto_DVD_Bilice.jpg

Požar koji je jučer izbio na lokaciji Srimska lokva je ugašen.

Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić rekao je da se požar vrlo brzo proširio te ugrozio jedan stambeni objekt na benkovačkoj cesti. „U jednom trenutku požarom je bio ugrožen i stambeni objekt koji su vatrogasne snage brzo obranile, a u gašenju je sudjelovalo 47 vatrogasaca sa 17 vozila“ rekao je Dukić.

Podsjetimo da je ovim požarom na vodičkom području bila zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i borova šuma, na površini od 30 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je i 5 protupožarnih zrakoplova (dva Canadair-a i tri Air tractor-a) te vatrogasci iz DVIP Šibenik, JVP Vodice, JVP Šibenik, DVD-a: Bilice, Zaton, Brodarica-Krapanj, Pirovac, Šibenik, Zablaće, Tisno, Vodice te VZ Šibensko-kninske županije. 

 Vatrogasci još saniraju požar u tvornici ribe

Požar tvornice za preradu ribe „Nadalina“ u  Kaštel Novom, za koji je DVD Kaštela zaprimila dojavu 25. kolovoza u 06:30 sati, još nije proglašen ugašenim. Tijekom dana 26. kolovoza vršena je daljnja sanacija i osiguranje požarišta sa tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Kaštela.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica