VOS 26. / 27. kolovoz

Šibensko-kninska županija

Dana 26. kolovoza u 12:25 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Srimska lokva. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i borova šuma na površini od 30 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 5 protupožarnih zrakoplova (dva Canadair-a i tri Air tractor-a) te ukupno 47 vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila iz DVIP Šibenik, JVP Vodice, JVP Šibenik, DVD-a: Bilice, Zaton, Brodarica-Krapanj, Pirovac, Šibenik, Zablaće, Tisno, Vodice te VZ Šibensko-kninske županije. 

Požar je ugašen u 22:07 sati.

 

Splitsko-dalmatinska županija

Požar tvornice za preradu ribe „Nadalina“ na adresi  Kaštel Novi, Put Gospe Stomorije za koji je DVD Kaštela zaprimila dojavu 25. kolovoza u 06:30 sati, još nije proglašen ugašenim. Tijekom dana 26. kolovoza vršena je daljnja sanacija i osiguranje požarišta sa tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Kaštela.

 

Požar otvorenog prostora na otoku Drvenik Veli (Uvala Pernatica) za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 25. kolovoza, a koji je gasilo ukupno 26 vatrogasaca i dva protupožarna zrakoplova Canadair, proglašen je ugašenim 26. kolovoza u 09:00 sati.



VOS