Veliki požar iznad Kaštel Sućurca

Slika /arhiva/multimedia/Izvor_HVZ_2.jpg

Veliki požar iznad Kaštel Sućurca, za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 3. kolovoza u 13:25, lokaliziran je u 18:00 sati. Na terenu je 145 vatrogasaca sa 40 vozila.

20:30

Veliki požar iznad Kaštel Sućurca, za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu u 13:25, lokaliziran je u 18:00 sati. Na terenu je 145 vatrogasaca sa 40 vozila.

- Stanje je za sada zadovoljavajuće, ali ne znamo kako će biti tijekom noći te smo sve snage ostavili na terenu. Na kaštelanskoj strani je opožareno oko 200 ha, dok je s druge strane Kozjaka opožareno oko 100 ha. Sve snage su odradile izvrstan posao - rekao je zapovjednik  OP Kaštela Milivoj Taslak. 

Tijekom gašenja požara jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen.

Uz požar kod Kaštel Sućurca, zabilježeno je još nekoliko manjih požara u Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji koji su brzo stavljeni pod kontrolu.

16.00

Dana 3. kolovoza u 13:25 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru raslinja na lokaciji Put Dragučeva, iznad Kaštel Sućurca. Na intervenciji gašenja požara trenutno sudjeluje oko 100 vatrogasaca sa 33 vatrogasna vozila iz područja Trogira, Kaštela, Solina i Splita te 4 protupožarna zrakoplova Canadair. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na većoj površini.

- U početku je vatra zaprijetila obližnjim objektima, ali su sve kuće obranjene. Požar se nošen jakim vjetrom proširio na drugu stranu Kozjaka te smo i tamo poslali snage. Vatrogasci zajedno s posadama zrakoplova aktivno rade na zaustavljanju požara – rekao nam je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica