VOS 3. / 4. kolovoza

Grad Zagreb

Tijekom dana 03. i 04. kolovoza poradi nevremena vatrogasci sa područja Grada Zagreba bili su angažirani na 35 tehničkih intervencija, pretežito ispumpavanja vode, te uklanjanja stabala.

Karlovačka županija

Tijekom dana 03. i 04. kolovoza poradi nevremena na širem karlovačkom području vatrogasci sa toga područja bili su angažirani na 45 tehničkih intervencija, pretežito ispumpavanja vode, te uklanjanja stabala te saniranja krovišta.

Istarska županija

Tijekom dana 03. i 04. kolovoza poradi nevremena na području Istarske županije vatrogasci sa toga područja bili su angažirani na 39 tehničkih intervencija, pretežito ispumpavanja vode, te uklanjanja stabala.

Osječko – baranjska županija

Dana 03. kolovoza u 14:26 sati sati ŽC 112 Osijek zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Đakovo, Biskupa Antuna Mandića. Požarom je bilo zahvaćeno strnište na površini od 22,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 16 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz DVD-a Đakovo.

Požar je ugašen u 15:45 sati.

Splitsko-dalmatinska županija

Dana 03. kolovoza u 14:15 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na lokaciji Kostanje. Požarom je bila zahvaćena trava i masline na površini od 8 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 36 vatrogasaca sa 9 vatrogasnih vozila iz DVD-a: Kučiće, Omiš, Zadvarje i Gata.                       

Požar je ugašen u 21:30 sati.

Dana 03. kolovoza u 14:19 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na lokaciji Kaštel Sućurac, Strabežnik. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 180 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je 173 vatrogasac sa 46 vatrogasnih vozila s područja Kaštela, Solina, Omiša i Makarske te 4 protupožarna zrakoplova CL .              

Požar je lokaliziran u 18:00 sati, a tijekom noći požarište je čuvalo 70 vatrogasaca s 25 vatrogasnih vozila.

Šibensko – kninska županija

Dana 03. kolovoza u 14:19 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na lokaciji Danilo-Kraljice. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 8 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 26 vatrogasaca sa 9 vatrogasna vozila, te 3 protupožarna zrakoplova CL, od kojih je jedan preusmjeren s požarišta Promina, Nečven-Mratovo.

Požar je ugašen u 22:45 sati.

Dana 03. kolovoza u 17:29 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na lokaciji Promina, Nečven-Mratovo. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 15 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su ukupno 23 vatrogasaca sa 8 vatrogasnih vozila, te 1 protupožarni zrakoplov CL.

Požar je ugašen u 23:15 sati.

Dana 03. kolovoza u 22:32 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na lokaciji Radonić-Topići. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 85 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 81 vatrogasaca sa 25 vatrogasnih vozila iz JVP Drniš, JVP Vodice, JVP Šibenik i DVD-a: Ružić, Pirovac, Dubravice, Skradin, Drniš, Unešić, Šibenik, Zaton, Grebaštica, Perković, Zablaće i Brodarica-Krapanj.

Požar je lokaliziran 4. kolovoza u 04:00 sati, a tijekom noći požarište je čuvalo 15 vatrogasaca s 6 vatrogasnih vozila.

Zadarska županija

Dana 03. kolovoza u 14:19 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Privlaka, ul. Sabunike 1. Požarom je zahvaćena trava. Površina zahvaćena požarom iznosila je 32 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 5 vatrogasaca sa 2 vatrogasna vozila iz DVD-a Privlaka.

Požar je ugašen je u 17:25 sati.

Dana 03. kolovoza u 20:19 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Dugi Otok, uvala Čušćica. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma. Površina zahvaćena požarom procijenjena je na 50 ha, ali je procjena napravljena tijekom noći te je moguća promjena iznosa površine. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 40 vatrogasaca sa 9 vatrogasna vozila iz DVD-a Sali i SIVP-a Dugi Otok.

Požar je lokaliziran 4. kolovoza u 00:24 sati, a tijekom noći požarište je čuvalo 7 vatrogasaca s 2 vatrogasna vozila.



VOS