Potpisivanje Ugovora između HVZ-a i HRT-a

Slika /arhiva/multimedia/1._Potpisivanje_HRT-HVZ.JPG

U prostorijama Hrvatske radiotelevizije 2. lipnja upriličeno je potpisivanje Ugovora o suradnji između Hrvatske radiotelevizije i Hrvatske vatrogasne zajednice.

Ovo je potpisivanje nastavak uspješne suradnje koja je počela 2015. godine otkada su se edukativni filmovi HVZ-a počeli emitirati na sva 4 programa HRT-a.

Ugovor kojim su regulirana prava i obveze u vezi ustupanja prava emitiranja edukativnih filmova su potpisali glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

„Današnjim potpisivanjem nastavljamo i proširujemo suradnju s dodatnim edukativnim filmovima koji će se emitirati na svim platformama HRT-a. Mi smo javni servis koji služi građanima i zato nam je drago što smo u mogućnosti pružati upravo ovakve informacije kojima utječemo na educiranost i osvještenost građana, i u konačnici utječemo na smanjenje broja požara i ostalih nesreća“, kazao je ravnatelj Bačić.

I zapovjednik Tucaković je izrazio zadovoljstvo što se uspješna suradnja s HRT-om nastavlja. „Hrvatska radiotelevizija uvijek objektivno i pravovremeno izvještava o svim vatrogasnim intervencijama, a to smo imali prilike vidjeti i na nedavnim intervencijama uzrokovanim potresom i hvala Vam što ste naš stalni medijski partner. Jedan od zadataka Hrvatske vatrogasne zajednice je preventivno djelovanje, a upravo ovim edukativnim filmovima dolazimo do velikog broja građana i utječemo na odgovorno ponašanje bilo da se radilo o urbanim sredinama ili požarima otvorenog prostora“, kazao je.

Potpisivanju su prisustvovali i Renato Kunić, Bruno Kovačević i Eliana Čandrlić Glibolta u ime HVZ-a te Vjekoslav Bačić i Nina Francetić iz HVZ-a.

Edukativni filmovi obrađivat će teme poput spaljivanja biljnog otpada, neodgovornog roštiljanja u prirodi, lokiranja vatrogasnih prilaza automobilima, opasnosti od božićnih lampica i prskalica, gomilanje otpada, korištenja vatrogasnih aparata, pravilnog dojavljivanja požara, požara u kuhinji, bacanja pepela u kontejnere te savjeta za najmlađe o protupožarnoj kulturi.

 



Hrvatska Vatrogasna Zajednica