Pripreme za početak rada Situacijskog operativnog središta u Divuljama

Slika /arhiva/multimedia/ok-IMG-20200601-WA0002.jpg

Danas je u prostorijama Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split održan radni sastanak vezan za početak rada Operativnog vatrogasnog zapovjedništva Republike Hrvatske u Situacijskom operativnom središtu u Divuljama.

Na radnom sastanku nazočili su Joško Grančić, zapovjednik DVIP-a HVZ-a Odjel Split, Robert Rožić, voditelj Vatrogasnog operativnog središta HVZ-a, Petar Kovačić, DVIP  Odjel Split, Jagoda Ključević, voditeljica ispostave Trogir Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZZJZ), Josip Jukić, voditelj Službe za javni red Policijske uprave splitsko-dalmatinske (PUSD), Siniša Stipandžija, pomoćnik zapovjednika Interventne jedinice policije (PUSD), Damir Čanaki, voditelj službe za komunikacije MUP-a RH, Joško Matković, koordinator MUP-a u OVZ RH, PU Splitsko-dalmatinska, Damir Uvanović, MORH, Ivan Sanader, Vatrogasna zajednica Splitsko-dalmatinske županije te Filip Miše i Miljenko Šoda iz DVD-a Trogir.

Budući da je i rad OVZ RH u Situacijskom operativnom središtu u Divuljama kao i smještaj dislociranih vatrogasaca i djelatnika VOS-a u jednom dijelu određen i epidemiološkim mjerama vezanim za pandemiju izazvanu virusom, prije samog sastanka, voditelj VOS-a i zapovjednik DVIP-a Odjel Split proveli su dr. Jagodu Ključević kroz cijelo prizemlje te joj predočili i prijedlog razmještaja osoba koji će raditi u OVZ RH. Gđa Ključević iznijela je prijedlog epidemioloških mjera i postupanja koje je još potrebno provesti, a koje ne iziskuju značajnije troškove ili ulaganja.

Zapovjednik Joško Grančić upoznao je sudionike sa točkama Programa aktivnosti vezanih za rad samog OVZ-a RH nakon čega su iznijeti prijedlozi i mjere za poboljšanjem rada Središta. Nakon sastanka testirana je informatička i video oprema, koju u svom radu koriste  djelatnici HVZ-a, MUP-a i MORH-a,  kao i pristupi raspoloživim vanjskim senzorima.

Na kraju sastanka zaključeno je da je Situacijsko operativno središte spremno te da Operativno vatrogasno zapovjedništvo rH može započeti sa radom odmah po donošenju zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica