Požar na objektu u sklopu Učeničkog doma u Kaštel Štafiliću

Slika /arhiva/multimedia/IMG_20200209_054630.jpg

Požar na objektu u sklopu Učeničkog doma Srednje škole “Braće Radić” u Kaštel Štafiliću, za koji je DVD Kaštela dobio dojavu 9. veljače u 4.47, izbio je zbog zapaljenih kontejnera za smeće smještenih uz objekt.

Dana 09. veljače u 04:47 dežurni operativni vatrogasac DVD-a Kaštela zaprima dojavu o požaru kuhinje i učeničke menze u sklopu Učeničkog doma Srednje škole “Braće Radić” u Kaštel Štafiliću. Na teren izlazi dežurna smjena DVD-a Kaštela te su odmah alarmirana ostala društva iz OP Kaštela te JVP Split. Policijskim očevidom utvrđeno je kako je uzrok požara otvoreni plamen na kontejnerima koji su smješteni uz južni zid objekta, sa kojih se požar proširio i na objekt. Na objektu se urušio  krov i nastala je znatna materijalna šteta, a točan iznos nastale štete utvrditi će se naknadno. U gašenju požara, i kasnijoj sanaciji sudjelovali su DVD Kaštela, DVD Kaštel Gomilica, DVD Mladost i JVP Split sa ukupno 5 vozila i 24 vatrogasca.

I osječki vatrogasci su intervenirali na požaru objekta. U 08:23 sati ŽC 112 Osijek zaprimio je dojavu o požaru kuće u Tenji na adresi Braće Radić 14. Požarom je zahvaćeno krovište obiteljske kuće s pomoćnim prostorijama površine 350 m2. U gašenju požara sudjelovala su ukupno 24 vatrogasca s 6 vatrogasnih vozila iz JPVP Grada Osijeka, DVD-a Osijek Donji Grad i Osijek Tenja. požar je ugašen u 10:54 h.

U Karlovačkoj županiji su zabilježeni veći požari na otvorenom prostoru. U 13:24 sati VOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru raslinja, na lokaciji Gornja Glina 141. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 25 ha. U gašenju požara sudjelovala su 4 vatrogasca s 1 vatrogasnim vozilom iz DVD-a Slunj. Požar je ugašen u 15:19 sati.

Dana 09. veljače u 14:28 sati VOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru raslinja na lokaciji Begovac Plaščanski. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 5 ha. U gašenju požara sudjelovala su 4 vatrogasca s 1 vatrogasnim vozilom iz DVD-a Saborsko.Požar je ugašen u 15:33 sati

FOTO: DVD Kaštela

 



Hrvatska Vatrogasna Zajednica