VOS 10. / 11. veljače

Karlovačka županija

Dana 10. veljače u 13:24 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora kod Gornjeg Primišlja. Uslijed jakog vjetra požar se ubrzano širio te je izgorjela trava, nisko raslinje i makija na površini od 48 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 8 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Slunj.

Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila u 18:33 sati.

 

Primorsko-goranska županija

Dana 10. veljače u 14:20 sati DVD Vrbovsko zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora kod mjesta Vrbovsko. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 10 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Vrbovsko.

Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 15:30 sati.

 

Krapinsko-zagorska županija

Dana 10. veljače u 15:10 sati JVP Krapina zaprimila je dojavu o požaru objekta – župnog dvora na adresi Hum na Sutli br. 31. Požarom je bila zahvaćena drvena međukatna konstrukcija koja se urušila i proširila požar na prostorije župnog dvora. Ukupno je bilo zahvaćeno 100 m2 prostora istoga. Uslijed požara nije bilo ozlijeđenih ili smrtno stradalih osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 11 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Krapina i DVD Straža.

Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 18:27 sati.

 

Zagrebačka županija 

Prema podacima koji su dostupni VOS-u, uslijed jakog vjetra koji je zahvatio područje županije vatrogasci su odradili 22 tehničke intervencije uklanjanja stabala i grana te saniranja krovišta. Na intervencijama je ukupno sudjelovalo 76 vatrogasaca sa 23 vatrogasna vozila iz JVP Zaprešić, Ivanić Grad i Samobor te DVD-a: Črnec, Farkaševac, Mostari, Komin, Paruževac, Pisarovina, Kerestinec i Ježevo. 

 

Varaždinska županija

Prema podacima koji su dostupni VOS-u, na području ove županije vatrogasci su odradili 25 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i grana te saniranja krovišta koje su posljedica jakog vjetra. Na intervencijama je ukupno sudjelovalo 128 vatrogasaca sa 29 vatrogasnih vozila iz JVP Varaždin te DVD-a: Ivanec, Lepoglava, Maruševec, Martijanec, Klenovnik, Vinica, Bedenec, Lovrečan-Dubrava, Donja Voća i Biškupec.

 

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS