Održana 1. sjednica Vatrogasnog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice

Slika /arhiva/multimedia/20200205_111002.jpg

Danas je u Rasinji održana 1. sjednica Vatrogasnog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice. Uz predstavnike vatrogasnih zajednica županija i Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, na sjednici je nazočio i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je izrazio zadovoljstvo što je 1. sjednica Stožera upravo u njihovoj Županiji. I županijski zapovjednik Koprivničko-križevačke županije je, u ime domaćina, pozdravio prisutne te ukratko opisao ustrojstvo vatrogastva na području županije.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković na početku sjednice Stožera ustvrdio je kako će novo ustrojstvo Hrvatske vatrogasne zajednice omogućiti lakše donošenje pravilnika.  Na sjednici su usvojene odluke o osnivanju i imenovanju članova Vatrogasnog stožera HVZ-a. Isto tako donesena je i Odluka o prenošenju operativnih i zapovjednih ovlasti glavnog vatrogasnog zapovjednika na županijske vatrogasne zapovjednike i vatrogasnog zapovjednika Grada Zagreba koji su ovlašteni zatražiti uključivanje vatrogasnih snaga za gašenje požara te zapovijedati intervencijom za koju je zatraženo uključivanje zračnih snaga.

Na sjednici se raspravljalo i o ostvarivanju prava na sredstva naknade za općekorisne funkcije šuma kao i o provođenju Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2020. godini.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica