VOS 4./5. veljače

Grad Zagreb i Zagrebačka županija 

Dana 4. veljače od 11:00 sati kišno nevrijeme sa olujnim vjetrom vjetrom zahvatilo je područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Vatrogasci Grada Zagreba intervenirali na 16 tehničkih intervencija uklanjanju stabala i grana, te saniranju krovišta. Na intervencijama je ukupno sudjelovalo 61 vatrogasac sa 19 vozila iz JVP Zagreb, te DVD-a Vugrovec, Kupinečki Kraljevec i Kašina. 

Vatrogasci iz Zagrebačke županije intervenirali na 13 tehničkih intervencija uklanjanju stabala i grana, te uklanjanju lima i čišćenju terena. Na intervencijama je ukupno sudjelovalo 45 vatrogasaca sa 15 vozila iz JVP-a Zaprešić, Ivanić Grada i Samobora, te DVD-a Šenkovac, Koritna, Vukšinac, Samobor, Sveta Nedjelja, Galgovo, Bistra i Lupoglav.

Osječko-baranjska županija

Dana 4. veljače od 12:30 sati kišno nevrijeme sa olujnim vjetrom vjetrom zahvatilo je šire područje županije, a najviše šire područje Našica, te su vatrogasci intervenirali na 18 tehničkih intervencija i to; uklanjanju stabala, grana, limova, ploča i saniranju krovišta. Na intervencijama je (kumulativno) sudjelovalo 70 vatrogasaca sa 21 vozilom iz JPVP-a Grada Osijeka, Beli Manastir i Našice, te DVD-a Ernestinovo, Topolje, Koška, Đakovo, Bizovac, Osijek Tenja, Šaptinovci i Petrijevci.

Ličko-senjska županija

Dana 4. veljače u 09:53 sati JVP Plitvička jezera zaprimila je dojavu o požaru raslinja na području Ličko Petrovo Selo. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 169 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Plitvička jezera.

Požar je ugašen u 12:36 sati.

 

Vatrogasno operativno središte nije dobilo druge informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS