Stupnik: Sastanak na temu proslava obljetnica vatrorgasnih oraganizacija

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/Obljetnice2013_1.JPG

U utorak, 29. siječnja 2013. godine, u Vatrogasnom domu DVD-a Stupnik održan je sastanak predstavnika HVZa i DVD-a, VZŽ/GZ JVP,  u svezi održavanja obljetnica tijekom 2013. godine.

U utorak, 29. siječnja 2013. godine, u Vatrogasnom domu DVD-a Stupnik održan je sastanak predstavnika Hrvatske vatrogasne zajednice i dobrovoljnih vatrogasnih društava, vatrogasnih zajednica županija/Grada Zagreba i javnih vatrogasnih postrojbi, u svezi održavanja obljetnica tijekom 2013. godine.

Na početku je sve pristune pozdravio načelnik HVZ Željko Popović i predsjednik DVDa Stupnik Ivica Klemenčić.
Svrha sastanka bila je pružanje smjernica vatrogasnim organizacijama koje u 2013. godini obilježavaju obljetnice , kako u skladu s Pravilima vatrogasne službe organizirati i proslaviti iste.
Predstavnicima vatrogasnih organizacija također se skrenula pozornost i na postupak predlaganja i dodjele vatrogasnih odlikovanja.
Vatrogasne zajednice županija/ Grada Zagreba dužne su prijedloge za dodjelu odlikovanja i priznanja uskladiti s Pravilnikom o dodjeli vatrogasnih priznanja, odlikovanja, znamenja, povelja i plaketa te iste proslijediti putem Vatrogasne mreže, uz obavezna obrazloženja.
Izvršena je kratka prezentacija unosa i autoriziranja zahtjeva za dodjelu odlikovanja putem sustava Vatrogasne mreže.

Zahvaljujemo članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stupnik na gostoprimstvu i ustupljenom prostoru.

Upute za predaju zahtjeva putem Vatrogasne mreže

Pravilnik o dodjeli vatrogasnih priznanja, odlikovanja, znamenja, povelja i plaketa - pročišćeni tekst srpanj/2012



Hrvatska Vatrogasna Zajednica