Dražen Slavica oslobođen krivnje

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/slavica_sudjenje1-_571244S1.jpg

Dražen Slavica oslobođen optužbe za krivnju u kornatskoj tragediji


Dražen Slavica na Županijskome je sudu u Zadru prvostupanjskom presudom nepravomoćno oslobođen optužbe za krivnju u kornatskoj tragediji. Epilog je to gotovo trogodišnjeg suđenja u kojem je Slavica bio jedini optuženi za smrt dvananaestorice vatrogasaca i stradavanje Franje Lučića na otoku Kornat 30. kolovoza 2007. godine.

Nakon izricanja presude Slavica je izjavio: „Zadovoljan sam jer sam presudu čekao već šest godina, ali sam ujedno i žalostan zbog kolega koji su izgubili živote na Kornatu, a ni danas se ne zna zbog čega“.
Njegov odvjetnik Čedo Prodanović otpočetka je bio uvjeren da Slavica ne može biti osuđen za sve što mu se stavlja na teret. „Radi se o nepredviđenoj situaciji, tj. prirodnom fenomenu za koji nitko nije kriv. Bilo je niz propusta za koje se ne može optužiti Slavicu“. Ujedno je dodao da je vrijeme da se Slavicu rehabilitira, ne samo sudski, već i u vatrogasnoj zajednici.
Na izricanju presude podršku Draženu Slavici došli su dati županijski vatrogasni zapovjednici s priobalja, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, načelnik Željko Popović, predstavnici vatrogasnih sindikata i udruga, svi suglasni u stavu da su zadovoljni presudom i da se ništa drugo nije moglo ni očekivati.

Obiteljima stradalih vatrogasaca još jednom izražavamo sućut.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica