Završno kolo Kupa HVZ za vatrogasnu mladež

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/IMG_8011.JPG

U subotu 07. rujna 2013. godine pod domaćinstvom VZG Čakovca održan je III. kup, a ujedno i V. (posljednje) kolo IV. kup-a HVZ-a za mladež na stadionu SRC Čakovec.

Pod idealnim uvjetima, na odličnoj pripremljenoj stazi skupilo se ukupno 58 natjecateljskih ekipa raspoređenih u kategorije mladež i podmladak muški i ženski. Kup koji se održava sada već treće godine zaredom jedan je od najbolje pripremljenih što se tiče staze i uvjeta na stazi i izvan njih u Hrvatskoj. Tome niti ne čudi da se ovdje svake godine vračaju ponajbolje ekipe mladeži iz hrvatske te je konkurencija vrlo velika.

Kod podmladka od 6-12 godina najbolji iz DVD-a Domašinec i DVD-a Kuršanec

U kategoriji podmladka gdje pravo nastupa imaju djeca od 6-12 godina starosti nastupilo je u kategoriji muški 10 ekipa.  Izvodile su se dvije vježbe od kojih se bolja bodovala, ali i bez štafetne utrke. Rezultati su bili vrlo dobri, a tisućinke su dijelile pojedine ekipe za boljim plasmanom. Tako je prvo mjesto osvojila ekipa DVD-a Domašinec (481,37 bodova), 2. DVD Sveti Križ (481,27 bodova) i 3. DVD Zasadbreg (480,02) koji su se rasporedili na razmak od 1 boda.

U kategoriji podmladka žene nastupilo je ukupno 9 ekipa te su također dijelili detalji za boljim rezultatom. Prvo mjesto pripalo je ekipi DVD-a Kuršanec (479,41 bodova), 2. DVD Nedelišće (479,28 bodova) i 3. DVD Totovec (479,00 bodova).

Gardinovec i Novi Marof najbolji u kategoriji mladeži

U kategoriji mladež muški konkurencija je bila vrlo velika, a očekivanja su bila na visokom nivou jer ovako idealne uvjete rijetko gdje da su pojedine ekipe imale na nastupima. Najveći broj prijavljenih ekipa, čak 23 bile su melem za oči velikom broju navijačkih skupina i posjetitelja koji su došli vidjeti jedan od najvećih vatrogasnih događaja u Čakovcu. Pomalo neočekivano, na prvom mjestu ekipa DVD-a Novi Marof sa 1056,81 bodova, odmah tik do njih na 2. mjestu DVD Nuštar sa 1056,41 bodova te 3. mjesto ekipi DVD Donja Voća. Najbolji Međimurski predstavnik, ekipa DVD-a Krištanovec sa nešto peha zauzela je odlično 7. mjesto sa 1043,87 bodova.

U kategoriji mladež žene odličan nastup ekipe DVD-a Gardinovec koje osvajaju najviše 1046,12 bodova i zasluženo 1. mjesto u konkurenciji od 16 vrhunskih ekipa iz cijele Hrvatske. Na 2. mjestu DVD Bedekovčina sa 1045,95 bodova i 3. DVD Krapinske Toplice sa 1045,49 bodova.

Sve ekipe dobile su medalje, a prvoplasirane i pehare u trajno vlasništvo koje je osigurao domaćin.

Vatrogasni vrh Hrvatske i Međimurja u Čakovcu, kao i mnoga politička imena

Osim najboljih ekipa iz Hrvatske, u Čakovcu su došli i pozdravili vatrogasce vrh Hrvatskog, ali i Međimurskog vatrogastva što svakako ide na pohvalu domaćinima iz VZG Čakovca. Tako su bili Ante Sanader (predsjednik HVZ-a), Željko Popović (Načelnik HVZ-a), Mario Medved (potpredsjednik HVZ-a i predsjednik VZMŽ), Nedeljko Vukalović (zamjenik predsjednika povjerenstva za natjecanja HVZ-a) koji je ujedno bio i kontrolor natjecanja, Milivoj Taslak  (predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži HVZ-a), Ivan Krištofić (zapovjednik VZMŽ), Mladen Kanižaj (predsjednik povjerenstva za natjecanje VZMŽ) koji je bio ujedno i glavni sudac za mladež, Stjepan Kovač (gradonačelnik grada Čakovca), Romano Bogdan (zamjenik gradonačelnika grada Čakovca), Veselin Biševac (pomoćnik Ministra pomorstva, prometa i infrastrukture)  te mnogi drugi koji su sa tribina pratili natjecanje.

VZMŽ jedan od najozbiljnijih kandidat za domaćina Državnog natjecanja mladeži

Na samom proglašenju predsjednik VZMŽ Mario Medved iznio je podatak kako će Vatrogasna zajednica Međimurske županije i grad Čakovec predati kandidaturu za domaćina Državnog natjecanja mladeži koje će biti naredne 2014. godine u lipnju. Načelnik HVZ-a Željko Popović pozdravio je kandidaturu i istaknuo da su u Čakovcu uvjeti idealni, a domaćin će se znati do kraja godine.

Posljednje kolo IV. kup-a HVZ-a

Kup VZG Čakovca bio je i posljednje V. kolo IV. kupa HVZ-a za mladež gdje se u ukupni poredak zbraja 4 najbolja rezultata sa kupa. U kategoriji mladež muški za ukupni poredak ''ušlo'' je 10 ekipa. Uvjerljivo prvo mjesto pripalo je ekipi DVD-a Bedekovčina, a međimurski predstavnici na 8. mjestu DVD Sveta Marija i 9. DVD Totovec.

U kategoriji mladež žene za ukupni plasman bila je konkurencija od 7 ekipa. 1. mjesto ekipi DVD-a Nuštar, a Međimurski predstavnici na 4. mjestu DVD Gardinovec, 5. DVD Šandorovec i 6. DVD Žiškovec.
Damir Perhoć


Natjecanja