Međunarodna utrka vatrogasaca

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/logo_-_Copy.gif

Šesta međunarodna utrka vatrogasaca ove se godine održava 2. travnja na Malom Lošinju, u uvali Čikat

Lošinj ima tradiciju zdravstvenog turizma dulju od 125 godina. Zahvaljujući blagoj mediteranskoj klimi s više od 2600 sunčanih sati godišnje, bogatstvu aerosoli u zraku, borovim šumama, moru visoke kakvoće i zraku I. kategorije, idealno je mjesto za okrjepu duše i tijela tijekom cijele godine.
Rajsko podneblje Lošinja pruža mogućnost bavljenja sportom tijekom cijele godine. Čak 220 km uređenih staza različitih stupnjeva zahtjevnosti idealne su za sportske aktivnosti, pružajući ujedno miomirisni doživljaj na pet otoka kojima se protežu. To je potaknulo članove Gradske vatrogasne zajednice Malog Lošinja, zajedno s istomišljenicima, na organizaciju sada već 6. međunarodne utrke vatrogasaca i 3. euro kup profesionalnih vatrogasaca.
Cijela staza se proteže na rubnim dijelovima šume uz samo more, te povezuje dvije najatraktivnije uvale na otoku, uvalu Čikat i Sunčanu uvalu.

U povodu obilježavanja 140. obljetnice, HVZ se uključio kao pokrovitelj u organizaciju ove utrke kojom se želi istaknuti važnost zdravog života i fizičke spremnosti za brojne izazove koje vatrogasce očekuje pri obavljaju svakodnevnih zahtjevnih intervencija.

Više informacija o prijavama i sudjelovanju:

http://www.hvz.hr/multimedia/old/events/Me%C4%91unarodna_utrka_vatrogasaca.pdf

http://firerun11.wix.com/firerun



Hrvatska Vatrogasna Zajednica