INFORMACIJA SA 10. SJEDNICE ODBORA ZA ORGANIZACIJSKA I FINANCIJSKA PITANJA

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/12887437_1016764461732471_679768189_o.jpg

Sjednica Odbora za organizacijska i financijska pitanja je održana 23. ožujka 2016. godine u Šibeniku.

Članovi Odbora su razmatrali prijedlog Izvješća o radu HVZ za 2015.g. i Izvješća o financijskom poslovanju - završni račun HVZ-a za 2015. godinu s obrazloženjem. U svezi Izvješća o radu za 2016. godinu iznijeli su svoje prijedloge i mišljenja, te navedena dva prijedloga uputili Predsjedništvu na usvajanje.

Prijedlog Programa mjeseca zaštite od požara za 2016. godinu obuhvaća manifestacije u svrhu promicanja vatrogasne djelatnosti i značenja poduzimanja preventivnih mjera zaštite od požara i to:
stalnu tradicionalnu manifestaciju pod nazivom »Mjesec zaštite od požara« koja se provodi tijekom mjeseca svibnja i stalna manifestacija pod nazivom »Dan vatrogastva« koja se tradicionalno obilježava 4. svibnja, na dan Sv. Florijana. Uoči i tijekom »Mjeseca zaštite od požara« u 2016. godini organiziraju se brojne manifestacije kao što su: stručni skup vatrogasaca, polaganje vijenca na spomenik Oca hrvatskog vatrogastva Đure Deželića, natjecanje za Kup Hrvatske vatrogasne zajednice, natjecanje za Fire Kombat, Vatrena Mladost i Vatrena Linija, hodočašće vatrogasaca u Mariju Bistricu, održavanje pokaznih vatrogasnih vježbi i drugo.

Prijedlogom Odluke o održavanju svečane sjednice Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice, utvrđuje se datum održavanja svečane sjednice 7. svibnja 2016. godine u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“, Zagreb, u sklopu obilježavanja 140. obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice.

Programom obilježavanja 140. obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice određeni su datum i mjesto održavanja 140. obljetnice - 7. svibnja 2016. godine (subota) u Zagrebu; pokrovitelji su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i supokrovitelj gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić; program obilježavanja i promidžbene aktivnosti povodom obilježavanja 140. obljetnice.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica