Izaslanstvo HVZ na prijemu kod Predsjednice RH

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/3.zajednicka_fotka.JPG

Predsjednica Republike Hrvatske gđa Kolinda Grabar Kitarović primila je izaslanstvo Hrvatske vatrogasne zajednice.

Predsjednica Republike Hrvatske gđa Kolinda Grabar Kitarović primila je izaslanstvo Hrvatske vatrogasne zajednice na čelu s predsjednikom Antom Sanaderom, načelnikom Željkom Popovićem, potpredsjednicima Slavkom Gauš i Zoranom Smolićem, zamjenikom načelnika Borisom Banjanom i članom Predsjedništva Ivicom Glasom, povodom obilježavanja 140. obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice i mjeseca svibnja – mjeseca zaštite od požara.

Izaslanstvo Hrvatske vatrogasne zajednice izvijestilo je Predsjednicu Republike o aktualnom stanju u hrvatskom vatrogastvu, naglasivši pritom da su hrvatski vatrogasci odlično organizirani i spremni za ovogodišnju ljetnu sezonu borbe protiv požara, uspješno djelujući u prevenciji i gašenju požara. Pritom je istaknuto i njihovo opće društveno značenje koje imaju u zajednici.

Članovi izaslanstva posebno su istaknuli važnost daljnjeg očuvanja i unaprjeđenja dobrovoljnog vatrogastva, a dotaknulo se i potanje ustrojstva Hrvatske vatrogasne zajednice te mogućim novim zakonskim rješenjima. Istaknut je velik ugled našeg cjelokupnog vatrogastva u inozemstvu, pri čemu je istaknuto kako se moraju iskoristiti sve mogućnosti u vezi s daljnjim unaprjeđenjem rada Hrvatske vatrogasne zajednice.
Predsjednica Republike čestitala je vatrogascima njihov mjesec zaštite od požara te zahvalila na svemu što čine u zaštiti ljudi i imovine od požara.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica