Druga godišnjica otvorenja Muzeja hrvatskog vatrogastva

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/muzej.JPG

Danas slavimo drugu godišnjicu otvorenja obnovljenog Muzeja hrvatskog vatrogastva.

U protekle dvije godine zabilježili smo preko 3500 posjeta vatrogasaca, školaraca i zaljubljenika u vatrogasnu povijest. Uz goste iz Hrvatske, i mnogobrojne slovenske vatrogasce, posjetili su nas i ljubitelji vatrogastva iz Njemačke, Češke, Engleske, Kanade i Bugarske. Nadopunili smo postav Muzeja, uspješno sudjelovali u manifestacijama: Noć muzeja, Međunarodni dan muzeja i Špancirfest.


Upravo iz Muzeja hrvatskog vatrogastva je na put po Hrvatskoj krenula izložba fotografija Damira Hoyke CRNA ŠUMA, jedan od značajnijih edukativno - promotivnih projekata Hrvatske vatrogasne zajednice.
Obilježili smo 120. obljetnicu VATROGASNOG VJESNIKA izložbom naslovnica časopisa te pratili varaždinske vatrogasce na njihovim natjecanjima.
Zahvaljujemo se Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici jer je prepoznala vrijednost projekta,članovima DVD-a Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu na čelu s predsjednikom Mirkom Svetecom, članovima JVPa Varaždin i zapovjedniku Ivici Labašu, svim vatrogascima i pojedincima koji su donirali predmete muzeju.


Najveća zahvala ide posjetiteljima zbog kojih Muzej živi. Hvala još jednom svima. Posjetite nas i uživajte u vatrogasnoj povijesti!



Hrvatska Vatrogasna Zajednica