Istarski župan primio delegaciju Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Istarske župan

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/IMG_1449_-_Copy.JPG

PULA - Istarski župan Valter Flego upriličio je 1. rujna 2016. prijem za predstavnike HVZ i Vatrogasne zajednice Istarske županije (VZIŽ).

Prijemu su bili nazočni predsjednik HVZ Ante Sanader, načelnik HVZ Željko Popović, zamjenik predsjednika HVZ i županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac, zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika Klaudio Karlović i pročelnik Upravnog odjela za održivi razvoj Josip Zidarić.
Predstavnici HVZ su najavili održavanje u Puli dvije vrlo značajne manifestacije vatrogasknija i vatrogasaca RH: 12. državno natjecanje vatrogasne mladeži RH u subotu, 24. rujna 2016. godine na Uljanikovom stadionu s 1.700 sudionika i 7. državno natjecanje vatrogaskinja i vatrogasaca RH 1. listopada 2016. s 2.800 sudionika, također na stadionu Uljanika.


Istarski Župan Flego izrazio je zadovoljstvo što je Istra odabrana kao lokacija ovogodišnjih natjecanja.
-Zbilja mi je drago što će HVZ 140 godina postojanja obilježiti upravo u Puli s dva velika državna natjecanja, rekao je župan Flego dodavši kako je održavanje tih ujedno priznanje vrlo uspješnom radu Vatrogasne zajednice Istarske županije.


Predsjednik HVZ Ante Sanader istaknuo je da RH ima 150 tisuća vatrogasaca, među njima 65 tisuća operativnih. Od njih oko 2.500 su profesionalci, a ostali su dobrovoljci. Sanader je izrazio zahvalnost Županu na podršci te VZIŽ za sve ono što rade za istarsko i hrvatsko vatrogastvo. Županijskoj vatrogasnoj zajednici čestitao je na organiziranosti koja se najbolje potvrđuje u njihovima pravovremenim i učinkovitim intervencijama.


Na državnim natjecanjima će sudjelovati 400 ekipa iz RH i 20 iz susjednih zemalja, tako da će ukupno s gostima i osobljem biti nazočno više od 4.500 sudionika iz naše zemlje i inozemstva. Na natjecanjima sudjeluje 6 ekipa vatrogasne mladeži i 14 ekipa vatrogasaca VZIŽ.

Osvrćući se na sezonu Sanader je rekao da je broj intervencija kao lani, ali građani nisu puno čuli za njih jer su vatrogasci djelovali veoma učinkovito i puno je manje opožarene površine. I u Istri su vatrogasci odradili intervencije na razini prošle godine, uz 20-ak posto manje na otvorenom prostoru, istaknuo je županijski zapovjednik Dino Kozlevac.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica