SVEČANO ZATVOREN OVOGODIŠNJI KAMP U FAŽANI

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/IMG_1559_-_Copy.JPG

U Kampu vatrogasne mladeži ove godine boravilo 1.340 sudionika

U povodu završetka ovogodišnjeg rada Kampa vatrogasne mladeži HVZ-a, 1. rujna 2016. godine upriličena je prigodna svečanost kojoj je uz sudionike 11 smjene bilo nazočno više predstavnika vatrogasnih i ostalih organizacija iz nekoliko hrvatskih županija. Među njima bio je predsjednik HVZ-a Ante Sanader, načelnik HVZ-a Željko Popović, zamjenik predsjednika HVZ-a i županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac, njegov zamjenik Klaudio Karlović, zapovjednik JVP Pula, potpredsjednici HVZ-a Slavko Gauš i Zoran Smolić, direktorica Turističke zajednice Fažana Melita Peroković, ravnatelj Nacionalnog parka Brijuni Sandro Dujmović i ostali dužnosnici i predstavnici vatrogasnih organizacija i zajednica. Na početku svečanosti minutom šutnje odana je počast svim umrlim vatrogascima i poginulim braniteljima Hrvatske.
Govoreći na svečanosti, Dino Kozlevac, u ime domaćina, pozdravio je sve nazočne istakavši da je istarskim vatrogascima čast da se kamp nalazi u Istarskoj županiji. Za ovu sezonu Kozlevac je rekao da je 1.300 istarskih vatrogasaca uspješno odradilo sve zadaće na zadovoljstvo stanovnika i gostiju. Također, izrazio je zadovoljstvo da je u kampu boravilo i 126 pripadnika vatrogasne mladeži Istre.


Predsjednik HVZ-a Ante Sanader srdačno je pozdravio mladež, vatrogasne dužnosnike i ostale sudionike svečanosti zatvaranja kampa te članove KUD-a „Mate Balota“ iz Raklja. Isto tako, izrazio je zahvalnost svima koji su doprinijeli da je 1.340 pripadnika vatrogasne mladež ugodno boravilo u 11 smjena. Nakon 21 godine djelovanja kampa vrijeme je za analizu kako dalje i što raditi s kampom i na koji način iskoristiti stečena iskustva za još bolju i zanimljiviju djelatnost kampa u narednim godinama. Sanader je uputio i riječi zahvalnosti svim hrvatskim vatrogascima koji su bili angažirani u ljetnoj sezoni.


U prigodnom kulturno-umjetničkom programu nastupili su članovi i članice KUD-a „Mate Balota“ (koji su i članovi DVD-a Marčana), a predstavili su se pjesmom, svirkom i dakako plesom. Sudionici svečanosti nagradili su ih velikim pljeskom.


Evo što su o Kampu kazali sudionici.


Tea Martinović, DVD Velika Jelsa – Prvi put sam boravila ovdje i meni je bilo odlično. Mogli smo igrati odbojku, stolni tenis, imali smo predavanja i igrice. Svidjela mi se i hrana.


Lena Tomišić, DVD Žminj – Društvo je izvrsno, zabavno je tu uvijek i veoma sam zadovoljna. Nemam nikakvih primjedbi u pogledu sadržaja boravka u kampu, ali bi bilo dobro kada bi smjena potrajala duže.


Morena Osman, DVD Vodnjan – Drugi put boravim u kampu i baš je ove godine jako dobro. Sjajno smo se družili, zabavljali i smjena je prošla za tren.


Ana Ostoja, DVD Velika Jelsa – Bila sam u funkciji voditeljice i sve je proteklo izvrsno, Kamp Fažana je super za vatrogasnu mladež, posebice iz županija koje su daleko od mora.


Karla Šestac, DVD Donja Rečica – Lijepo smo se zabavljali, kupanje je bilo super i sve u svemu jako sam zadovoljna. Stekla sam nove prijateljice i prijatelje iz drugih društava. Rado bih ponovo došla u Fažanu.


Karla Peruško iz KUD-a Mate Balota sudjelovala je u programu završetka rada Kampa – Naše društvo je više puta tu nastupilo i nastup u Fažani je uvijek lijep, no sigurno bi bilo lijepo ovdje boraviti tjedan dana.


Fabio Dusman, zapovjednik 11 smjene – Djeca su jako zadovoljna a to je najvažnije, jer kamp postoji radi njih. Moram pohvaliti i voditelje da su svoje zadaće odlično odradili i biti ovdje zapovjednik veoma je ugodna dužnost.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica