U Dubrovniku otvoreno dvodnevno stručno savjetovanje Hrvatske vatrogasne zajednice

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/IMG_5711.jpg

Osmo po redu stručno savjetovanje Hrvatske vatrogasne zajednice otvoreno je danas u hotelu Adria u Dubrovniku.

Otvaranju su prisustvovali i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, zamjenik gradonačelnika Grada Dubrovnika Željko Raguž, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović, u ime domaćina predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Franušić te Stjepan Simović.

„Sretni smo što se ovo savjetovanje održava u prekrasnom Dubrovniku, rekao je na otvaranju zamjenik Raguž i dodao kako je vatrogastvo jedna velika obitelj. „Posao vatrogasaca je opasan i specifičan, i svaka vam čast na trudu koji ulažete“, zaključio je.

Skup je otvorio župan Nikola Dobroslavić naglasivši kako je posao vatrogasaca iznimno važan, a oni ga odrađuju izuzetno kvalitetno. „Vatrogasci ne gase samo požare, već su udarna snaga u svim nepogodama. I u našoj županiji imamo  kvalitetno vatrogastvo koje brine i o poplavama, mogućim posljedicama potresa i u tom se smislu priprema. Mi podupiremo i financijski naše vatrogastvo, posebno putem EU fondova što je vidljivo i zahvaljujući projektu HOLISTIC koji je trenutno aktualan i preko kojeg opremamo postrojbe i ustrojavamo video nadzor, a sve sa svrhom što bolje prevencije požara raslinja“. Župan Dobroslavić na kraju se zahvalio i svim vatrogascima koji su sudjelovali prošle godine u gašenju požara na Korčuli i Pelješcu: „Time ste dokazali zajedništvo, ali i svoju snagu“, zaključio je.

Ovaj dvodnevni seminar i ove je godine okupio gotovo 200 sudionika iz cijele Hrvatske, a s ciljem stjecanja novih znanja i razmjene dosadašnjih iskustava. Širok raspon tema koje se na skupu obrađuju svjedoče o tome da vatrogasci sudjeluju u svim situacijama spašavanja. Gašenje požara raslinja, eksplozimetri i primjena u vatrogastvu, spašavanje na moru i pri prometnim nezgodama autobusa, radovi na visini, samo su neke od tema koje će se na savjetovanju prezentirati.

Tijekom održavanja savjetovanja postavljeni su izložbeni prostori proizvođača, distributera i trgovaca vatrogasnom opremom.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica