Likovni, literarni i foto natječaj Hrvatske vatrogasne zajednice 2016./2017.

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/1.EMA_KOLODZIEJ_DV_NOVA_GRADISKA_1.jpg

Hrvatska vatrogasna zajednica raspisuje u 2017. godini likovni, literarni i foto natječaj.

Natječaj se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja sa ciljem razvoja samosvjesti o sigurnom i odgovornom ponašanju u zajednici te podizanju svijesti o važnosti vatrogastva i vatrogasne djelatnosti za društvo u cjelini.

PREDMET: Likovni, literarni i foto natječaj Hrvatske vatrogasne zajednice
- poziv, dostavlja se


Poštovani,

Hrvatska vatrogasna zajednica raspisuje u 2017. godini likovni, literarni i foto natječaj, a sa svrhom popularizacije vatrogastva među mladima te podizanja svijesti u zaštiti od požara.
Natječaj se provodi u sljedećim kategorijama:
1. likovni radovi djece predškolskog uzrasta
2. likovni radovi učenika od I. do IV. razreda osnovnih škola
3. literarni radovi učenika od V. do VIII. razreda osnovnih škola
4. foto natječaj učenika srednjih škola.
Ciljana skupina sudionika u foto natječaju su one srednje škole koje u svojem redovnom programu, ali i u izvanastavnim aktivnostima, imaju predmet fotografije.

Teme svih radova vezane su uz vatrogastvo i zaštitu od požara (vatrogasna vozila, vatrogasci gase požar kuće, požar šume, spašavanje ljudi i životinja, hrabrost vatrogasca, mladi vatrogasci, itd.).

Hrvatska vatrogasna zajednica predlaže sljedeće mogućnosti sudjelovanja na natječaju:
1. VZŽ/VZ Grada Zagreba mogu organizirati natječaje unutar svojih županija po predloženim prepozicijama HVZ-a te pobjedničke radove, nakon odabira, proslijediti HVZ-u. Ukoliko bude potrebno, HVZ će o svom trošku organizirati dolazak Povjerenstva za likovni, literarni i foto natječaj u pojedinu županiju.
2. VZŽ/VZ Grada Zagreba mogu, kao i do sada, HVZ-u prijaviti škole i vrtiće koji će radove direktno slati Uredništvu Vatrogasnog vjesnika.
3. Vrtići i škole mogu se samostalno prijaviti na natječaj, a o čemu će HVZ obavijestiti vatrogasne zajednice županija / Grada Zagreba.

Uz prijavljene radove potrebno je ispuniti i prijavnicu koja se nalazi na internetskim stranicama Hrvatske vatrogasne zajednice: http://www.hvz.hr/natjecaji/
Svi radovi trebaju se poslati Uredništvu Vatrogasnog vjesnika do kraja ožujka 2017. godine, a radovi se ne vraćaju.
Povjerenstvo će tijekom travnja izabrati pobjedničke radove, a nagrade će pobjednicima natječaja biti uručene na svečanoj sjednici Skupštine HVZ-a u svibnju 2017. godine.
Prijevoz dobitnika nagrada i njihovih roditelja ili nastavnika (1 osoba u pratnji po nagrađenom) organizirat će vatrogasna zajednica županije/Grada Zagreba, a troškove prijevoza snosit će Hrvatska vatrogasna zajednica.
Pojedini uratci bit će objavljeni svaki mjesec u Vatrogasnom vjesniku u rubrici "Kutak za najmlađe vatrogasce".

Likovni, literarni, foto natječaj HVZ 2017.
Prijavnica za natječaj 2017.Hrvatska Vatrogasna Zajednica