Hrvatska vatrogasna zajednica na Interprotexu

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/banner_web_1.jpg

U razdoblju od 4. do 7. travnja na Zagrebačkom Velesajmu održat će se Interprotex, međunarodni sajam zaštite osoba i imovine.

U organizaciju ovog dvanaestog po redu sajma, uz Grad Zagreb, Ministarstvo unutarnjih poslova RH i Hrvatski ceh zaštitara, kao suorganizator i partner sajma uključila se i Hrvatska vatrogasna zajednica. Časopis Vatrogasni vjesnik jedan je od medijskih pokrovitelja manifestacije.

Uz izložbeni prostor Hrvatske vatrogasne zajednice na kojem će biti izloženi priručnici i promidžbeni materijali,  vozilo Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba te opremu za poplave VZŽ Karlovačke, centralni događaj zanimljiv svim vatrogascima bit će radionice pod nazivom „Informatizacija u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici“ koje će se održati tijekom 5. i 6. travnja. U sklopu radionica bit će predstavljene aplikacije: Praćenje vatrogasnih vozila i GIS, Upravljanje vatrogasnim intervencijama te Vatronet.

Posljednji dan manifestacije rezerviran je za najmlađe kada će održati zanimljivo predavanje o poslu vatrogasaca te radionica namijenjena djeci predškolske dobi. Nakon predavanja djeca će se moći okušati i u korištenju vatrogasnih brentača te vezanju čvorova.

Otvaranje sajma predviđeno je 4. travnja u 11 sati na kojem će pokazne vatrogasne vježbe izvesti vatrogasni timovi s potražnim psima te pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.
Sajam će svakog dana biti otvoren od 10 do 19 sati, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.




Hrvatska Vatrogasna Zajednica