Vatrogasni vjesnik 2-2017

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/NASLOVNA_2-2017.jpg

U tisku je novi broj Vatrogasnog vjesnika

Vatrogascima prilikom intervencija poseban problem predstavljaju stare gradske jezgre sa svojim uskim uličicama, tradicionalnom gradnjom materijala, a često i derutnim ili nedovoljno održavanim objektima. O problemima s kojima se postrojbe susreću pri ovakvim intervencijama razgovarali smo u temi broja kojom smo obuhvatili Zagreb, Dubrovnik, Zadar, Osijek, Karlovac, Sisak, Split, Rijeku te istarske gradove. Ovoj temi je posvećena i naša rubrika iz psihologije.

Donosimo kratak članak o ispomoći vatrogasaca iz Europske unije na katastrofalnim požarima u Čileu u kojima je izgorjelo gotovo pola milijuna hektara raslinja. O vrućini koja je vladala za vrijeme požara dovoljno govori podatak da ni protupožarni zrakoplovi nisu mogli letjeti iznad njega i tako olakšati gašenje.

Iz povijesti donosimo priču o karlovačkoj parnoj vatrogasnoj štrcaljki te o zaštitnom simbolu vatrogasnih vozila - crvenoj boji. Pročitajte i kratak pregled stranog vatrogasnog tiska te vijesti vatrogasne tematike s društvenih mreža.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica