Novo radno vrijeme u Muzeju hrvatskog vatrogastva

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/Novi_postav_prizemlje_1.jpg

Muzej hrvatskog vatrogastva, smješten na adresi Ulica baruna Trenka 44 u Varaždinu, će od 19. travnja biti otvoren svake srijede od 9.00 do 15.00 sati.

Muzej hrvatskog vatrogastva, smješten na adresi Ulica baruna Trenka 44 u Varaždinu, će od 19. travnja biti otvoren svake srijede od 9.00 do 15.00 sati. Ukoliko žele posjetiti Muzej u nekom drugom terminu, posjetitelji će se kao i do sada morati najaviti najmanje dan prije samog posjeta.

U stalnom postavu Muzeja otvorenog u lipnju 2014. godine nalazi se preko 300 predmeta iz bogate hrvatske vatrogasne povijesti, od vatrogasnih ručnih štrcaljki, vatrogasnih aparata, do odora i kaciga.

U Muzeju hrvatskog vatrogastva smo se odlučili na ovaj potez zbog velikog interesa građana i turista za ovim nadasve zanimljivim dijelom hrvatske povijesti. Na ovaj način ćemo još širem krugu zaljubljenika u povijest i vatrogastva moći predstaviti razvoj hrvatskog vatrogastva od sredine 19. stoljeća do današnjih dana. Otvaranjem postava Muzeja također doprinosimo i turističkoj ponudi Varaždina i Varaždinske županije.

Za sve dodatne informacije pošaljite upit na muzej@hvz.hr ili nazovite na broj telefona 01/3689-164.

Posjetite Muzej hrvatskog  vatrogastva i uživajte u bogatoj hrvatskoj vatrogasnoj povijesti.

                

           

 



Hrvatska Vatrogasna Zajednica