1. sjednica Odbora za informativno-promidžbenu i nakladničku djelatnost

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/IMG_9563_-_Copy_1.JPG

Prva sjednica u novom mandatu Odbora za informativno-promidžbenu i nakladničku djelatnost održana je 26. rujna u uredu HVZ-a.

Analiza 2016. i 2017. godine te prijedlozi za 2018. bili su glavna tema sastanka. Prijedlog je da se nastavi s likovnim, literarnim i foto natječajem koji će sljedeće godine biti proširen s kategorijom izbora za najbolju internetsku stranicu vatrogasnih subjekata.

Analizirani su postojeći edukativni radijski i TV spotovi te je iznesen prijedlog da se za teme vatrogasnih prilaza i roštiljanja u prirodi snime novi TV filmovi kako bi zadržali interes gledatelja. Ujedno je iznesen prijedlog da se postojeće teme prošire i dvama filmovima vezanim za kulturu stanovanja, a tiču se evakuacije građana i prohodnosti stubišta te skladištenja plinskih boca i lakozapaljivih tvari. „Građani često upravo ovdje griješe, a te greške u konačnici mogu izazvati katastrofalne požare i otežati vatrogascima njihovo gašenje“, rečeno je na sjednici.

Jedan od prijedloga je da HVZ napravi mobilnu aplikaciju preko koje će biti olakšano pretraživanje članova vatrogasne organizacije i njihovih podataka, a koja će u preglednom obliku biti dostupna i na stranici HVZ-a. Postojeća stranica će se ujedno osvježiti uvođenjem pomičnog preglednika u kategoriji vijesti, a koji će biti vidljiv i na početnoj stranici HVZ-a.

Jedna od tema je bila i naklada časopisa Vatrogasni vjesnik te iznalaženje načina za povećanje broja pretplatnika.

U sljedećoj će se godini nastaviti s dotiskom priručnika za obuku i specijalnosti kao i tiskom promidžbenog materijala. Odbor je izrazio zadovoljstvo s ovogodišnjim vatrogasnim memorijskim karticama koje su napravljene na hrvatskom i engleskom jeziku. Prijedlog je da se s njima nastavi i sljedeće godine te da se županijama omogući narudžba dodatnih količina prema mogućnostima i potrebama.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica