Predstavljena knjiga o radu i djelu Ernesta Eorya

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/IMG_20171104_124319c.jpg

U subotu, 4. studenog 2017. godine predstavljena je knjiga o radu i djelu Ernesta Eorya, počasnog predsjednika GZS

U subotu, 4. studenog 2017. godine predstavljena je u Hodošu (Slovenija) knjiga o radu i djelu počasnog predsjednika Gasilske zveze Slovenije Ernesta Eorya. Tom prigodom je otkrivena spomen ploča Ernestu Eoryju na prostorima Prostovoljnog gasilskog društva Hodoš, a također je i položen vijenac na njegov grob.
Ovim događajima nazočilo je preko 300 vatrogasaca iz svih krajeva Slovenije, te predstavnici iz Mađarske, Slovačke i Hrvatske.
Hrvatsku vatrogasnu zajednicu predstavljali su počasni predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Teodor Fricki i tajnik Operativno-tehničkog stožera Mario Starčević.
Svoj doprinos izdavanju knjige dao je počasni predsjednik HVZ Teodor Fricki, koji je detaljnije opisao aktivnosti počasnog predsjednika Gasilske zveze Slovenije Ernesta Eorya u prikupljanju pomoći za hrvatske vatrogasce tijekom Domovinskog rata, te osnivanje i vođenje radne grupe „Podunavlje“ u okviru Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi (CTIF). Tekst počasnog predsjednika HVZ Teodora Frickog o radu i djelu počasnog predsjednika GZS Ernesta Eorya u pogledu suradnje s HVZ dajemo u privitku.


Mario Starčević

Ernest Eory knjiga


Hrvatska Vatrogasna Zajednica