Županijski vatrogasni zapovjednici kod ministra unutarnjih poslova

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/IMG_0540_1.JPG

U ponedjeljak, 27. studenog 2017. godine održan je nastavak 4. sjednica Operativno-tehničkog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice u Uredu Hrvatske vatrogasne zajednice.

Na sjednici su raspravljene sljedeće teme:

Prijedlog dopune jedinstvenog cjenika za obračun troškova vatrogasnih intervencija na prometnicama
Usvojen je dopunjeni jedinstveni cjenik za obračun troškova vatrogasnih intervencija na prometnicama (dodan je cjenik za letjelice).

Ocjena ustavnosti provedbenih propisa iz Zakona o vatrogastvu
Zbog činjenice da je većina pravilnika iz Zakona o vatrogastvu donesena na temelju Zakona koji ne važi već 18 godina, i zbog činjenice da je taj nevažeći Zakon definirao vatrogasnu službu i vatrogasnu djelatnost po sasvim suprotnom modelu, donesena je odluka da se pokrene postupak ocjene ustavnosti pravilnika koji su doneseni 1994. godine. Pravna služba HVZ će pripremiti potrebnu dokumentaciju za pokretanje postupka ocjenu ustavnosti.

Rasprava o prijedlogu Zakonu o vatrogastvu
Predsjednik Ante Sanader iznio je koncept ustroja i zapovjednog sustava Hrvatske vatrogasne zajednice koji usuglašen na sastancima s ministrom Davorom Božinovićem. Na sastanku u MUP-u ministar će detaljno predstaviti taj model.

Sastanak kod ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića
Nakon sjednice, svi članovi OTS-a predvođeni predsjednikom HVZ Antom Sanaderom i načelnikom HVZ Željko Popovićem primljeni su na drugi radni sastanak kod ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića. Osim ministra na sastanku su sudjelovali: državni tajnik Robert Kopal, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, pomoćnik ministra Cvjetko Obradović i ravnatelj DUZS Dragan Lozančić
Na sastanku je ministar Božinović predstavio model ustroja i zapovjednog sustava Hrvatske vatrogasne zajednice (prijedlog MUP-a) koji je raspravljen s predsjednikom HVZ.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica