Održana 2. sjednica Odbora za organizacijska i financijska pitanja

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/hvz_logo_plavi_padded_1.jpg

U ponedjeljak 5. ožujka 2018. godine u prostorijama Vatrogasne zajednice županije Šibensko-kninske, pod predsjedanjem predsjednika Odbora Slavka Gauša, održana je 2. sjednica Odbora za organizacijska i financijska pitanja Predsjedništva HVZ

Uz članove Odbora, Maria Medveda, Josipa Novosela, Željka Čoga, sjednici Odbora nazočili su i načelnik HVZ Željko Popović, Renato Podbojec, tajnik Stručne službe HVZ, i Vjekoslav Bačić, rukovoditelj materijalno financijskog poslovanja HVZ.

Članovi Odbora razmotrili su Nacrt Izvješća o radu HVZ za 2017. godinu, koje čini presjek svih aktivnosti koje je HVZ sa komplet svim vatrogasnim organizacijama odradila u 2017. godini. Zaključeno je da će se od VZŽ koje još nisu dostavile sve podatke ponovo zatražiti dostava istih, te da će se Izvješće još doraditi s obzirom da je riječ još o radnom materijalu koje se tek priprema za Predsjedništvo. Što se tiče financijskog izvješća HVZ, isto se sastoji od Izvješća o prihodima i rashodima, primicima i izdacima, Bilance, Operativnog financijskog plana s pokazateljima te Posebnog prikaza sredstava premije osiguranja sa ostvarenjem. Pohvala je dana velikom postotku izvršenja, posebice proračunskih sredstava, iz godine u godinu, koja nisu prenosiva. Članovi Odbora raspravljali su i o mogućnosti izmjene i dopune Mjerila o korištenju sredstava premije osiguranja u vezi uvjeta da središnja društva moraju imati 20 a ostala 10 operativnih vatrogasaca za dobivanje sredstava iz premija osiguranja, da se iznađe način koji će biti prihvatljiv i zakonit. Prihvaćen je prijedlog DVD-a Otočac da se povodom 150.-te obljetnice održi svečana sjednica Skupštine HVZ-a u Otočcu. Svi prijedlozi prihvaćeni na Odboru uputit će se prema Predsjedništvu na donošenje. Zaključno, načelnik HVZ-a je članove Odbora informirao o dinamici izrade novog Zakona o vatrogastvu.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica