3. sjednica Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice

  • Slika /slike/Vijesti/3. sjednica Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice (2).jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

U Zagrebu je 22. listopada održana 3. sjednica Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice.

Na sjednici su uz predsjednika Predsjedništva Antu Sanadera i glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića nazočili predsjednici vatrogasnih zajednica županija te županijski zapovjednik Karlovačke županije Goran Franković koji je ujedno predstavio i Vatrogasnu mrežu VZŽ Karlovačke.

Predsjednik Sanader u uvodnoj riječi pozdravio je nazočne te naglasio kako se sjednica održava pod epidemiološkim uvjetima.

Na sjednici se raspravljalo o Strateškom planu Hrvatske vatrogasne zajednice za razdoblje od 2020. do 2022. godine te o prijedlogu Nacionalne Strategije razvoja vatrogastva. Nazočnima je ukratko prezentiran Operativni program rada te prijedlog financijskog plana za 2021. s projekcijama za 2022. i 2023. godinu za Hrvatsku vatrogasnu zajednicu kao i za Državnu vatrogasnu školu.
Glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković podsjetio je da je na sjednici Vlade RH 30. rujna donesena Uredba o osnivanju Državne vatrogasne škole, a da će se idući tjedan Vladi RH predložiti za imenovanje privremeni ravnatelj Škole kao i članovi Upravnog vijeća.

Zapovjednik Tucaković izvijestio je članove da su Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici doznačena sredstva u iznosu od 31 milijun kuna za provedbu postupka nabave vatrogasnih vozila iz sredstava općekorisnih funkcija šuma te da je postupak javne nabave u tijeku.

Budući se obilježavanje Dana sv. Florijana nije održalo, a prijedlog je bio da se održi u sklopu obilježavanja 140 godina vatrogastva u Daruvaru, usuglašeno je da se iznađe prijedlog u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama kako bi se zaslužnim članovima vatrogastva uručile nagrade za životna djela u vatrogastvu, Povelje i plakete s likom Mirka Kolarića i Gjure Stjepana Deželića. Isto tako, uručili bi se i nagrade za Najpothvat u vatrogastvu za 2019. godinu.

Na kraju sjednice županijski vatrogasni zapovjednik Franković održao je prezentaciju o radu Vatrogasne mreže u Vatrogasnoj zajednici Karlovačke županije te iznio zaključak da se Vatrogasnom mrežom određuju optimalna rješenja oblikovanja i rasporeda vatrogasnih resursa uz društveno prihvatljivi trošak, a radi pravovremenog i učinkovitog odgovora na sve vrste nesreća / ugroza uz korištenje raspoloživih resursa i sposobnosti sustava vatrogastva.

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica