3./4. listopad 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 3./4. listopad 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježeno je 148 vatrogasnih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 173 vatrogasnih organizacija s ukupno 491 vatrogascem i 174 vatrogasnih vozila.
 
Zadarska županija

Dana 03. listopada na području grada Gračaca pala je veća količina kiše koja je uzrokovala plavljenje objekata. Vatrogasci su zaprimili 19 dojava o potrebi ispumpavanja objekata gdje ih je ukupno angažirano 55 sa 21 vatrogasnim vozilom iz IVP Zadar, JVP Zadar, JVP Benkovac, VP Gračac, DVD Srb i DVD Obrovac.
 
Istarska županija
Dana 03. listopada vatrogasci su zaprimili 34 dojava o padu stabala i grana te plavljenju objekata. Na tehničkim intervencijama ispumpavanja vode i uklanjanju stabala angažirano je 76 vatrogasaca sa 35 vatrogasnih vozila sa područja Labina, Poreča, Umaga, Pazina i Buzeta.
 
Karlovačka županija
Dana 03. listopada na području grada Karlovca zabilježen je veći broj tehničkih vatrogasnih intervencija ispumpavanja vode, punjenja vreća sa pijeskom za izradu nasipa te uklanjanja stabala. Zabilježeno je 13 intervencija na kojima sudjeluju 54 vatrogasca sa 19 vatrogasnih vozila sa područja grada Karlovca.
 
Zagrebačka županija
Dana 03. listopada u 08:20 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Dugo Selo. Radilo se o požaru kotlovnice u objektu vojarne „Pukovnik Milivoj Halar“ prilikom čega je jedna osoba smrtno stradala. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je šest vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Dugo Selo.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 09:22 sati.
 
Tijekom dana 03. listopada na područje županije pala je veća količina kiše koja je imala za posljedicu plavljenje objekata i pad stabala. Vatrogasci su odradili 11 tehničkih intervencija ispumpavanja objekata i uklanjanja stabala gdje ih je ukupno angažirano 35 sa 15 vatrogasnih vozila.
 

VOS