4. sjednica Predsjedništva HVZ-a

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/web.predsjednistvo.jpg

Dana 25. travnja u Gradskoj vijećnici Grada Čakovca održana je 4. sjednica Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice.

Članove Predsjedništva pozdravili su župan međimurski Matija Posavec i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač. Izrazili su čast i zadovoljstvo što mogu biti domaćini održavanja sjednice, ukratko upoznali članove s posebnostima županije i grada te zaželjeli uspješan i konstruktivan rad. U ime Vatrogasne zajednice županije Međimurske članove je pozdravio i zaželio ugodan rad i predsjednik VZŽ, ujedno i dogradonačelnik Čakovca Mario Medved.


Predsjednik Ante Sanader nazočne je informirao o tijeku izrade i donošenja novog Zakona o vatrogastvu, te najavio skoro usuglašavanje stavova s Ministarstvom unutarnjih poslova i Ministarstvom uprave oko novog ustrojstva vatrogastva.


Na sjednici se raspravljalo o različitim aktivnostima te su doneseni sljedeći pravilnici: Pravilnik o provedbi vatrogasnih natjecanja za kup Hrvatske vatrogasne zajednice, Pravilnik o vatrogasnim natjecanjima i Pravilnik o školovanju i licenciranju vatrogasnih spasilačkih timova sa psima. Jednoglasno je usvojen i Jedinstveni cjenik za obračun troškova vatrogasnih intervencija na prometnicama koji će biti objavljen u Vatrogasnom vjesniku. Na sjednici je donijet Program obilježavanja „Mjeseca zaštite od požara“ za 2018. godinu, Odluka o imenovanju vršiteljice dužnosti tajnice Stručne službe HVZ, Izvješće o radu HVZ-a kao i Izvješće o financijskom poslovanju za 2017. godinu. Na prijedlog Odbora za odlikovanja usvojena je i Odluka o dodjeli povelja i plaketa s likom Gjure Stjepana Deželića i Mirka Kolarića. Operativno-tehnički stožer HVZ predložio je a Predsjedništvo usvojilo i dobitnike za Najpothvat u 2017. godini. Povelje i odlikovanja uručit će se na svečanoj sjednici Skupštine 3. svibnja u Otočcu.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica