MODEX CRES 2019 - završne pripreme

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/4.jpg

Obavljene su zadnje pripreme za početak velike vatrogasne vježbe MODEX CRES 2019, koja se održava na Cresu od 7. do 10. travnja.

U petak 6. travnja završene su i zadnje pripreme za početak velike vježbe MODEX CRES 2019. U prethodnih nekoliko mjeseci obavljene su sve organizacijske pripreme oko koordinacije i prihvaćanja velikog broja sudionika.

Lokalne snage iz DVD-a Cres i VZŽ Primorsko-goranske su pripremile lokacije za vježbu. Ekipe zadužene za logistiku i pripremu vježbe su počele dolaziti na otok Cres od 9 sati, redovnim prijevozom i brodom HRM-a.

Uspostavljena je logistička baza u Kampu Kovačine u kojoj se nalaze smještajni kapaciteti i zapovjedništvo lokalnih snaga, dok su u Hotelu Kimen smješteni kontrolori vježbe. Također je uspostavljena i press soba u kojoj novinarske ekipe mogu dobiti informacije o vježbi.

Održan je i sastanak sudionika vježbe na kojem je direktor vježbe Lucaciu Marcel iznio glavne ciljeve projekta.

- Ekipe nisu došle uvježbavati gašenje požara, već uvježbati suradnju između timova koji imaju različite pristupe. - rekao je Marcel.

Prisutne su o pripremama na terenu izvijestili zamjenik glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Mladen Vinković i tajnik VZŽ Primorsko-goranske Nikola Tramontana.

Prvi moduli stižu na vježbu u nedjelju 7. travnja oko 11 sati, kada će biti raspoređeni na zadacima na ovoj iznimno kompleksnoj vježbi.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica