VOS 8. / 9. rujan

Ličko-senjska županija

Dana  8. rujna u 13:26 sati ŽC 112 Gospić zaprimio je dojavu o požaru u HE Sklope na jezeru Hrušćica. Požarom je zahvaćeno ulje transformatora, te je došlo do pucanja transformatora. Jedna je osoba ozlijeđena radi udisanja dima (djelatnik HE), te je predana HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjeluju JVP Gospić, JVP Senj, JVP Plitvička jezera, te DVD-i: Perušić i Otočac sa 20 vatrogasaca i devet vatrogasnih vozila. 

Požar je lokaliziran u 17:10 sati. 

Od 18:45 organizirano je dežurstvo od strane JVP Gospić s 2 vatrogasca i 1 vatrogasnim vozilom.

"Bila je ovo zahtjevna intervencija jer se odvijala ispod zemlje, ulaz je uzak, a sama temperatura bila je puno viša na ulazu nego na nižim etažama. Izdimljavanje je bilo intenzivno i to je smanjivalo vidljivost", kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Hrvoje Ostović koji je pohvalio angažman vatrogasaca."Čestitam svim vatrogascima koji su sudjelovali u ovoj intervenciji, posebno ekipi JVP Gospić predvođenoj Željkom Brkljačićem koja je prva došla na požarište i prva ušla u iznimno opasnu okolinu, u konstrukcijski zahtjevnom prostoru za kretanje, primjenjujući sve sigurnosne mjere i protokole sa ciljem spašavanja infrastrukture od strateškog interesa za Republiku Hrvatsku", kazao je..

 

Zadarska županija

Dana 8. rujna u 14:49 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Smoković. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 10 vatrogasaca sa 2 vatrogasna vozila iz JVP Zadar.

Požar je ugašen u 16:31 sati.

 

Foto: Vatrogasna zajednica Ličko-senjske županije



VOS