VOS 18. / 19. kolovoza

Splitsko-dalmatinska županija

Požar raslinja na području Svilaje-Pod Gredom, koji je dojavljen 17. kolovoza u 15:48 sati u ŽVOC Split, a koji je lokaliziran istog dana u 19:30 sati i zahvatio površinu od 3 ha trave, niskog raslinja i borove šume, proglašen je ugašenim 18. kolovoza u 16:00 sati.Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 10 vatrogasaca i 2 vatrogasna vozila iz DVD-a Muć te 2 protupožarna zrakoplova Canadair CL-415.

Dana 17. kolovoza u 16:39 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na Otoku Šolti (Rogač - Nečujam). Radilo se o požaru deponija koji je prijetio širenjem u šumu. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 35 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz DVD-a Šolta te jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor koji je preusmjeren sa protupožarnog izviđanja. Požarom je zahvaćena površina 3000 m2. Požar je ugašen 18. kolovoza u 09:30 sati.

Sisačko-moslavačka županija

Dana 18. kolovoza u poslijepodnevnim satima područje Kutine zahvatilo je kišno nevrijeme praćeno jakim vjetrom te je zabilježeno 25 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i granja, ispumpavanja vode, saniranja dijelova krovišta i čišćenja kolnika.

Požeško-slavonska županija

Dana 18. kolovoza u poslijepodnevnim satima područje grada Pleternice i Požege te naselja Vidovci zahvatilo je kišno nevrijeme koje je imalo za posljedicu plavljenje podruma objekata te začepljenja odvodnih kanala. Vatrogasci sa navedenog područja ukupno su bili angažirani na 51 tehničkih intervencija ispumpavanja vode, odčepljivanja odvodnih kanala, ispiranje kolnika od nanosa zemlje i jedno uklanjanje stabla.



VOS