VOS 17. / 18. kolovoz

Splitsko-dalmatinska županija
Dana 17. kolovoza u 15:48 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na lokaciji Pod Gredom – Svilaja. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na trenutno procijenjenoj površini od 3 ha na teško pristupačnom terenu. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadair te 10 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Muć. Tijekom noći, na osiguranju i sanaciji požarišta, angažirana su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Muć. Požar je lokaliziran u 19:15 sati.


Dana 17. kolovoza u 16:39 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na Otoku Šolti (Rogač - Nečujam). Radi se o požaru deponija koji je prijetio širenjem u šumu. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 35 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz DVD-a Šolta te jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor koji je preusmjeren sa protupožarnog izviđanja. Trenutno procijenjena opožarena površina iznosi oko 3000 m 2 . Tijekom noći na sanaciji i osiguranju požarišta angažirani su vatrogasci iz DVD-a Šolta. Požar je pod nadzorom gasitelja.

Krapinsko – zagorska županija
Dana 17. kolovoza u 10:01 sati ŽVOC Zabok zaprimio je dojavu o požaru postrojenja drvo-prerađivačke industrije na lokaciji Laz Bistrički br. 191. Radilo se o požaru električnog postrojenja, uredskog prostora, drvene građe, metalne konstrukcije, raznih strojeva i alata, silosa i dio krovišta. Površina zahvaćena požarom iznosi 35 m 2 . Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je ukupno 21 vatrogasac sa 6 vatrogasnih vozila iz Zagorske javne vatrogasne postrojbe, DVD-a Marija Bistrica i DVD-a Laz. Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 13:54 sati.



VOS