VOS 5. / 6. kolovoza

Karlovačka županija
Tijekom promatranog razdoblja, a uslijed nevremena koje je zahvatilo karlovačku županiju (jak vjetar, kiša) vatrogasci su bili angažirani na novih 25 tehničkih intervencija, uklanjanja stabala i saniranja krovišta. U tim intervencijama sudjelovalo je kumulativno više od 100 vatrogasaca sa 40-tak vatrogasnih vozila iz JVP-a Karlovac i Ogulin, te DVD-a Vojnić, Stative Gornje, Cerovac Vukmanički, Vukmanić, Hrnetić-Novaki, Mahičino, Rečica Kolodvor i Tounj.


Istarska županija
Tijekom 05. kolovoza, a uslijed nevremena koje je zahvatilo istarsku županiju odrađeno je 12 tehničkih intervencija saniranja krovišta, uklanjanja stabala i električnih stupova i to na području Grada Umaga, Pule i Poreča. U tim intervencijama sudjelovalo je kumulativno 32 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila iz JVP-a Umag, Pula i Poreč.


Splitsko-dalmatinska županija
Požar raslinja koji je dojavljen 03. kolovoza u 13:25 sati u ŽVOC Split na lokaciji Kaštel Sučurac, Strabežnik i koji je lokaliziran istog dana u 18:00 sati, ugašen je dana 05. kolovoza u 08:00 sati. Opožareno je 213 ha trave, niskog raslinja i borove šume.



VOS