VOS 4. / 5. kolovoza

Grad Zagreb

Tijekom promatranog razdoblja, a uslijed nevremena koje je zahvatilo Grad Zagreb 03. i 04. kolovoza vatrogasci sa područja Grada Zagreba bili su angažirani na 17 tehničkih intervencija ispumpavanja vode, uklanjanja stabala ili granja ili uklanjanja/saniranja oštećenih dijelova objekta. U ovim intervencijama sudjelovalo je kumulativno 53 vatrogasca sa 17 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb te DVD Vrapče.

Karlovačka županija

Tijekom promatranog razdoblja, a uslijed nevremena koje je zahvatilo karlovačku županiju (jak vjetar, kiša) vatrogasci su bili angažirani na novih 35 tehničkih intervencija, ispumpavanja vode, uklanjanja stabala te saniranja krovišta ili drugih dijelova objekata. U tim intervencijama sudjelovalo je kumulativno 138 vatrogasaca sa 52 vatrogasnih vozila iz JVP-a Karlovac i Ogulin te DVD-a Gornje Mekušje, Vojnić, Gorščaki – Vukoder, Duga Resa, Cerovac Vukmanički, Knez Gorica, Donje Mekušje, Mračin, Belavići, Belajske Poljice, Dolnja Rečica, Gradac, Generalski Stol, Stara Sela, Bukovlje, Tounj, Orlovac i Velika Jelsa.

Istarska županija

Tijekom 04.  kolovoza a radi nevremena koje je zahvatilo Istru 03. kolovoza odrađeno je još 30 vatrogasnih intervencija ispumpavanja vode, saniranja krovišta ili drugih dijelova oštećenih objekata te uklanjanja stabala koje su većinom bile na području Grada Umaga koji je i bio najviše zahvaćen nevremenom.

Splitsko-dalmatinska županija

Požar raslinja koji je dojavljen 03. kolovoza u 13:25 sati u ŽVOC Split na lokaciji Kaštel Sučurac, Strabežnik i koji je lokaliziran istog dana u 18:00 sati i dalje se čuva i sanira. Tijekom dana na požarištu (čuvanju i sanaciji) bili su vatrogasci sa požarnih područja od Trogira do Podstrane te DVIP Split, a s obzirom na dobru situaciju na požarištu svi su otpušteni u večernjim satima osim vatrogasaca požarne zone Kaštela koji su dežurali i tijekom noći. Opožareno je 213 ha trava, nisko raslinje i borove šume.

Šibensko-kninska županija

Dana 03. kolovoza u 22:32 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na lokaciji Radonić-Topići. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 85 ha. Požar je bio lokaliziran 4. kolovoza u 04:00 sati, ali se usljed jakog vjetra ponovo aktivirao 04. kolovoza oko 12:00 sati. U gašenju požara ponovno je angažirano 47 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila iz JVP Drniš, DVD-a  Ružić, Drniš, Šibenik, Unešić i Bilice, kao i dva protupožarna zrakoplova Canadair. Ukupno su požarom zahvaćena 93 ha (dodatnih 8 ha nakon ponovnog aktiviranja) trave, niskog raslinja i makije.

Požar je ponovno lokaliziran u 16:45 sati, saniranje i čuvanje je trajalo do 17:54 kada je požar proglašen ugašenim, a nakon što je požarište zahvatila iznimno jaka kiša.

Zadarska županija

Požar raslinja koji je dojavljen 03. kolovoza u 20:19 sati u ŽVOC Zadar na lokaciji Dugi Otok, uvala Čušćica i koji je lokaliziran 4. kolovoza u 00:24 sati, a nakon što je tijekom noći i jutra požarište čuvalo i saniralo 7 vatrogasaca s 2 vatrogasna vozila, proglašen je ugašenim 04. kolovoza u 10:00 sati.

Dubrovačko - neretvanska županija

Tijekom večeri 4. kolovoza šire područje Grada Dubrovnika zahvatilo je nevrijeme praćeno jakom kišom. Uslijed nevremena vatrogasci su od 22:35 pa do 23:15 izašli na 11 tehničkih intervencija ispumpavanja vode iz objekata. U tim intervencijama sudjelovalo je 17 vatrogasaca sa 11 vozila iz JVP Dubrovački vatrogasci te na jednoj intervenciji DVD Zaton.



VOS